CIFRELE anului. Cîțu a numărat banii: Cât i-a ieșit pentru PENSII
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Cîțu, un discurs scurt, presărat cu atacuri acide
Cîțu, un discurs scurt, presărat cu atacuri acide
”Bugetul asigurărilor sociale de stat, venituri de 90,3 miliarde de lei, cu 10 miliarde mai mult decât în 2020 și cu, ATENȚIE, a punctat premierul, 20 de miliarde de lei mai mult decât în 2019, când erați la guvernare”, a declarat Florin Cîțu, adresându-se deputaților PSD și prezentând câteva cifre din Legea bugetului pentru 2021, adopată de Parlament. 

”Cheltuielile sunt de 90,2 miliarde de lei, din care 89,24 miliarde de lei sunt alocate pentru asistență socială. Cum nu se duc bani către asistență socială?”, a anunțat Florin Cîțu. 

”Hai să le luăm pe capitole”, a adăugat el, începând să enumere: ”87,47 miliarde de lei constituie cheltuieli efective pentru sistemul public de pensii. Anul acesta, mai mult cu 7,7 miliarde. De ce? Pentru că au crescut pensiile și în 2021”, a subliniat șeful Executivului.

Și a continuat: ”1,64 miliarde de lei pentru ajutoare sociale, din care 1,44 miliarde de de lei pentru decese și 200 de milioane pentru bilete de tratament. Vedeți, avem grijă și de cei care au avut mai puțin noroc în viață”, le-a spus premierul deputaților din sala Parlamentului. 

Citește și Legea BUGETULUI a fost adoptată. Cu multe voturi ÎMPOTRIVĂ

El a precizat, de asemenea, că 1,3 miliarde de lei au fost alocate pentru Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale. ”Acest fond a fost folosit pentru a repara situația minerilor din Valea Jiului. L-am folosit, banii îi aveam, am rezolvat problema. O problemă pe care ați târât-o și ați menținut situația ani de zile și nu ați rezolvat nimic. Tot noi am rezolvat”, a punctat șeful Executivului. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel