CINCI efecte secundare după a TREIA DOZĂ de vaccin
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Dacă vă decideți să faceți și al treilea vaccin, fiți pregătit să o luați ușor cel puțin o zi. Efectele injecției se instalează la câteva ore după administrarea serului și durează, de regulă, o zi, două.

În Statele Unite, peste 36 de milioane de persoane complet vaccinate au primit a treia injecție. Potrivit bazei de date VAERS (o agenție de supraveghere menită să urmărească efectele secundare ale vaccinurilor) a guvernului federal, cele mai frecvente probleme acuzate după rapel sunt durerile de cap, oboseala și febra, la care se adaugă durere generală în tot corpul și frisoare, ultimele două fiind semnalate mai rar. 

În general, persoanele care au primit vaccinuri cu ARNm (Pfizer, Moderna) spun că efectele secundare după o a treia doză tind să fie mai ușoare decât după a doua. Cea mai frecventă nemulțumire, indiferent de vaccinul utilizat, este durerea la locul injecției. 

Mai puțin de 10% dintre participanții la VAERS declarat că nu au putut lucra după a treia doză.  Absența de la locul de muncă a fost mai frecventă în rândul celor care au optat pentru vaccinul Moderna în locul serului de la Pfizer, deoarece primul are o doză mai mare, cu efecte mai accentuate, ceea ce poate indica  o protecție imunitară ceva mai bună, cel puțin conform unor studii preliminare.

Citește și Noul VACCIN german promite să fie EXTRAORDINAR! Cum acționează

Citește și Persoanele vaccinate cu ambele doze. La cât timp crește riscul de infectare

Deși este mai important ca persoanele în vârstă să se vaccineze, experții în sănătate subliniază că, având în vedere că se apropie sărbătorile și creșterea numărului de cazuri de Covid-19 și de spitalizări, vaccinurile de rapel îi vor ajuta pe toți adulții să rămână sănătoși. În Franța, Înalta Autoritate pentru Sănătate recomandă o doză de rapel începând cu vârsta de 40 de ani.

Protecția imunitară suplimentară pe care o oferă rapelurile împotriva infecțiilor poate să nu fie permanentă și nici perfectă în lipsa unei acoperiri vaccinale mai largi, dar un strat suplimentar de încredere imunitară în timpul lunilor de iarnă, când oamenii se adună în casă, este o măsură pe care mulți experți o consideră prudentă la nivel comunitar.

"Este vorba de un fenomen imunologic numit maturizare prin afinitate, ceea ce înseamnă că celulele B care vor produce anticorpii au posibilitatea de a deveni mai puternice și - sperăm - mai durabile", a explicat renumitul Anthony Fauci, subliniind necesitatea respectării unei pauze de șase luni între a doua și a treia injecție cu vaccinuri ARNm. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel