CINCI efecte secundare după a TREIA DOZĂ de vaccin
Autor: Simona Haiduc | 25 noi, 13:48
Dacă vă decideți să faceți și al treilea vaccin, fiți pregătit să o luați ușor cel puțin o zi. Efectele injecției se instalează la câteva ore după administrarea serului și durează, de regulă, o zi, două.

În Statele Unite, peste 36 de milioane de persoane complet vaccinate au primit a treia injecție. Potrivit bazei de date VAERS (o agenție de supraveghere menită să urmărească efectele secundare ale vaccinurilor) a guvernului federal, cele mai frecvente probleme acuzate după rapel sunt durerile de cap, oboseala și febra, la care se adaugă durere generală în tot corpul și frisoare, ultimele două fiind semnalate mai rar. 

În general, persoanele care au primit vaccinuri cu ARNm (Pfizer, Moderna) spun că efectele secundare după o a treia doză tind să fie mai ușoare decât după a doua. Cea mai frecventă nemulțumire, indiferent de vaccinul utilizat, este durerea la locul injecției. 

Mai puțin de 10% dintre participanții la VAERS declarat că nu au putut lucra după a treia doză.  Absența de la locul de muncă a fost mai frecventă în rândul celor care au optat pentru vaccinul Moderna în locul serului de la Pfizer, deoarece primul are o doză mai mare, cu efecte mai accentuate, ceea ce poate indica  o protecție imunitară ceva mai bună, cel puțin conform unor studii preliminare.

Citește și Noul VACCIN german promite să fie EXTRAORDINAR! Cum acționează

G Ad:

Citește și Persoanele vaccinate cu ambele doze. La cât timp crește riscul de infectare

Deși este mai important ca persoanele în vârstă să se vaccineze, experții în sănătate subliniază că, având în vedere că se apropie sărbătorile și creșterea numărului de cazuri de Covid-19 și de spitalizări, vaccinurile de rapel îi vor ajuta pe toți adulții să rămână sănătoși. În Franța, Înalta Autoritate pentru Sănătate recomandă o doză de rapel începând cu vârsta de 40 de ani.

Protecția imunitară suplimentară pe care o oferă rapelurile împotriva infecțiilor poate să nu fie permanentă și nici perfectă în lipsa unei acoperiri vaccinale mai largi, dar un strat suplimentar de încredere imunitară în timpul lunilor de iarnă, când oamenii se adună în casă, este o măsură pe care mulți experți o consideră prudentă la nivel comunitar.

"Este vorba de un fenomen imunologic numit maturizare prin afinitate, ceea ce înseamnă că celulele B care vor produce anticorpii au posibilitatea de a deveni mai puternice și - sperăm - mai durabile", a explicat renumitul Anthony Fauci, subliniind necesitatea respectării unei pauze de șase luni între a doua și a treia injecție cu vaccinuri ARNm. 

Ştiri Recomandate

JP Morgan, previziuni de un optimism debordant pentru 2022

Banca americană de investiții JPMorgan Chase & Co a...

Topul celor mai aglomerate orașe. Ce loc ocupă București

A fost publicat topul oraşelor cu cel mai aglomerat...

Surprizele anului 2022. Accizele cresc pe toată linia

Nivelul accizelor va creşte uşor anul viitor pentru...

Bill Gates, anunţul aşteptat de toată lumea: Se va încheia

Predicția lui vine în timp ce lumea se confruntă cu o...

Preţul cafelei a atins noi valori record

Preţurile "futures" pentru boabele de arabica de...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro