Şefi noi la Asociația Producătorilor de Medicamente Generice
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Adrian Grecu, președintele APMGR
Adrian Grecu, președintele APMGR
Asociația Producătorilor de Medicamente Generice  (APMGR) și-a desemnat conducerea pentru următorii doi ani. Adrian Grecu, Country Manager Mylan Romania, a fost reales Președinte în cadrul Adunării Generale din data de 12 februarie 2019. 

Tot atunci, APMGR i-a reales în poziţia de Vicepreședinte pe Viorica Predună, Country Manager, Alvogen Romania și Membru pe Daniel Bran, Country Manager Accord Healthcare. Din Consiliului Director mai fac parte Simona Cocoș, Country Manager Zentiva și Răsvan Baltag, Country Manager Medochemie.

Experiență de peste 18 ani

Adrian Grecu, Country Manager Mylan Romania, are o vastă expertiză în cadrul industriei farmaceutice, bazată pe o experiență de peste 18 ani la nivel local, precum şi în roluri regionale şi internaționale. Adrian Grecu este licenţiat în Fizică şi Chimie, în cadrul Universităţii Bucureşti şi deţine un MBA bilingv (Engleză/Spaniolă) cu specializarea Management General, de la Institutul de Studii Superioare ale Întreprinderii (IESE) din cadrul Universităţii din Navarra, Barcelona.

Viorica Predună, Country Manager Alvogen Romania, are o experiență de management de peste 15 ani în companii farmaceutice locale și internaționale. Viorica Predună este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie din Craiova.

Obiectele propuse

Conducerea APMGR îşi propune să coopereze cu autorităţile pentru a creşte accesul pacienţilor la medicamente accesibile, prin aplicarea unei taxe de clawback diferențiat, principalul obstacol în accesul pacienţilor la medicamente ieftine.

Citește și Mii de medicamente vor dispărea din România

”Mii de medicamente generice esențiale pacienților români au fost sau vor fi retrase din piață, urmare a poverii fiscale cauzate de taxa clawback, care reprezintă cel puţin o treime din preţul de producţie. Solicităm autorităților implementarea imediată a unui calcul diferenţiat al taxei clawback – singura măsură care poate opri dispariţia medicamentelor”, a declarat Adrian Grecu, Președintele APMGR.

Reprezentanții asociației au atras atenția, în numeroase rânduri, că dezinteresul autorităților față de aplicarea taxei de clawback diferențiat pune în pericol soarta a milioane de pacienți români care folosesc medicamente ieftine, fiind primele afectate de lipsa unei decizii referitoare la introducerea calculului diferențiat al taxei clawback.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel