Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Infograficul de mai jos urmărește cei mai mari importatori de combustibili fosili din Rusia în primele 100 de zile de război, pe baza datelor furnizate de Centrul de Cercetare pentru Energie și Aer Curat (CREA).
Așadar, ce combustibili fosili sunt exportați de Rusia și cine importă acești combustibili?
La cerere: Aurul negru al Rusiei
Piața mondială a energiei a cunoscut mai multe șocuri ciclice în ultimii ani.
Scăderea treptată a investițiilor în petrol și gaze în amonte, urmată de reducerile de producție provocate de pandemii, a dus la o scădere a ofertei, în timp ce oamenii au consumat mai multă energie pe măsură ce economiile s-au redeschis și iernile s-au răcit. În consecință, cererea de combustibili fosili a crescut chiar înainte de invazia Rusiei în Ucraina, ceea ce a exacerbat șocul pieței, potrivit Visual Capitalist.
Rusia este al treilea mare producător și al doilea mare exportator de țiței. În cele 100 de zile de la invazie, petrolul a fost de departe cel mai valoros export de combustibili fosili al Rusiei, reprezentând 48 de miliarde de dolari sau aproximativ jumătate din veniturile totale din exporturi.
În timp ce țițeiul rusesc este transportat cu cisterne, o rețea de conducte transportă gazul rusesc în Europa. De fapt, Rusia reprezintă 41% din toate importurile de gaze naturale către UE, iar unele țări depind aproape exclusiv de gazul rusesc. Din cele 25 de miliarde de dolari din exportul gazelor, 85% au mers către UE.
Principalii importatori de combustibili fosili din Rusia
Blocul UE a reprezentat 61% din veniturile din exporturile de combustibili fosili ale Rusiei în perioada de 100 de zile.
Germania, Italia și Țările de Jos - membre atât ale UE, cât și ale NATO - s-au numărat printre cei mai mari importatori, fiind depășite doar de China.
China a depășit Germania, importând aproape 2 milioane de barili de petrol rusesc pe zi în mai, în creștere cu 55% față de un an în urmă. În mod similar, Rusia a depășit Arabia Saudită ca cel mai mare furnizor de petrol al Chinei.
Cea mai mare creștere a importurilor a venit din India, care a cumpărat 18% din totalul exporturilor de petrol rusesc în perioada de 100 de zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...