Cine va urma după Putin, la Kremlin. Chirieac: Va apărea cel mult cineva cu faţă umană. Rusia încă nu poate să dea un lider democrat
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Kremlin
Kremlin
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre conflictul din Ucraina, subliniind faptul că Vladimir Putin nu va mai putea susţine financiar şi logistic, pentru mult timp, operaţiunile militare. 

"Vladimir Putin nu va mai putea susţine pentru foarte mult timp acest lucru.  Situaţia este dezastruoasă, armata este praf, marea armată rusă s-a dovedit total inadecvată pentru acest război în condiţiile în care s-au lovit de  rezistenţa, eroismul ucrainenilor bine înarmaţi de occident.

Cred că, pur şi simplu, Putin doreşte ceva de care să se agaţe şi să poată anunţa prin propaganda sa ca pe o mare victorie. Cred că asta urmăreşte. Dacă cucereşte Mariupol şi face acest pod terestru din Crimeea până în Donbas, cred că practic conflictul va îngheţa, vor urma nişte negocieri de pace, Ucraina nu va accepta niciodată ca Crimeea să revină oficial Rusiei, chiar dacă ea a fost transferată în 1954 de către Rusia Ucrainei. 

După acest lucru Putin va abandona şi să vedem ce va urma. Lumea se aşteaptă ca Putin să fie răsturnat de la Kremlin. Probabil că la un moment dat se va întâmpla asta. Problema este că în locul său este puţin probabil să apară un Joe Biden sau un Barack Obama. Nu. Va apărea cel mult cineva cu faţă umană, un fel de Gorbaciov, un Elţin, cineva de genul acesta. Rusia încă nu poate să dea un lider democrat. Această ţară nu poate fi condusă acum în acest mod", a explicat analistul politic Bogdan Chirieac într-o intervenţie la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel