SORA pune pe pauză mari investiții din industria cinematografică
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Stop cadru dintr-unul dintre filmulețele create de Sora dor dintr-o propoziție
Stop cadru dintr-unul dintre filmulețele create de Sora dor dintr-o propoziție
Demonstrația făcută de OpenAI cu privire la instrumentul său de generare video, Sora, a provocat o mulțime de discuții cu privire la potențialele pierderi de locuri de muncă. Acum, un magnat al televiziunii și al cinematografiei amplifică aceste temeri, notează revista Fortune.

Producătorul american Tyler Perry spune că a oprit o extindere de 800 de milioane de dolari a complexului său de studiouri din Atlanta. Potrivit acestuia, faptul că a văzut instrumentul OpenAI în acțiune a determinat această decizie.

"Toate acestea sunt în prezent și pe termen nelimitat în așteptare din cauza Sora și a ceea ce văd", a declarat el joi pentru Hollywood Reporter. "În ultimul an sau cam așa ceva, am primit vești că acest lucru se va întâmpla, dar nu aveam nicio idee până când nu am văzut recent demonstrațiile a ceea ce este capabil să facă. Este șocant pentru mine".

Directorul general al OpenAI, Sam Altman, a dezvăluit capabilitățile noii aplicații Sora săptămâna trecută, spunând că instrumentul de inteligență artificială era disponibil pentru moment pentru un "număr limitat de creatori". Acesta le permite utilizatorilor, cu nimic mai mult decât un simplu mesaj text, să creeze videoclipuri de 60 de secunde atât de realiste încât majoritatea oamenilor nu ar ghici că au fost generate de AI.

În calitate de proprietar de afacere, Perry vede potențialul Sora în reducerea costurilor. De exemplu, ar putea deveni inutil să construiască decoruri sau să se deplaseze în locații. Dar el este, de asemenea, actor și cineast, iar în ceea ce privește amenințarea la adresa locurilor de muncă din domeniul filmului și al televiziunii, "trebuie să existe un fel de reglementări pentru a ne proteja", a spus el. "În caz contrar, nu văd cum vom supraviețui."

Perry a spus că, în timp ce urmărea demonstrațiile lui Sora, gândul său s-a îndreptat către lucrătorii din industria sa: "Mă face să mă îngrijorez atât de mult în legătură cu toți oamenii din această afacere", a spus el. "Pentru că, în timp ce mă uitam la demonstrație, am început imediat să mă gândesc la toți cei din industrie care vor fi afectați de acest lucru, inclusiv actori, diverși lucrători și editori, și uitându-mă la asta, mă gândesc că va atinge fiecare colț al industriei noastre."

El a adăugat: "Mă uit la afacerea mea și la profitul final, dar sunt, de asemenea, foarte îngrijorat pentru toți oamenii pe care i-am format și i-am crescut în această industrie", a spus el. "Sunt îngrijorat de ceea ce se va întâmpla cu ei."

Sora nu este primul instrument de acest gen, dar calitatea videoclipurilor pe care le-a generat l-a alarmat pe Perry.

Anul trecut, un videoclip generat de AI care îl arăta pe Will Smith mâncând spaghete a devenit viral dintr-un alt motiv: era oribil, cu ochii și gura actorului schimbându-și forma în timp ce își împingea mâncarea în gură.

"Tehnologia se mișcă atât de repede", a spus Perry. "Simt că toată lumea din industrie aleargă cu o sută de kilometri pe oră pentru a încerca să recupereze decalajul, pentru a încerca să pună balustrade și pentru a încerca să pună centuri de siguranță pentru a menține mijloacele de subzistență pe linia de plutire."

Unelte precum Sora vor produce schimbări majore, a spus el, din cauza unor considerente economice simple. Dacă un proiect pilot care ar costa în mod normal 15 sau 35 de milioane de dolari poate fi realizat la o fracțiune din cost, companiile vor opta pentru opțiunea mai puțin costisitoare, a precizat el.

"Așa că sunt foarte, foarte îngrijorat că, în viitorul apropiat, se vor pierde multe locuri de muncă", a spus el. "Chiar simt asta foarte, foarte puternic".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel