Ciolacu cere controale la furnizorii de gaze care au majorat preţurile: Creşteri nefundamentate, în timp ce în toată Europa tarifele au scăzut
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Premierul Ciolacu i-a cerut ministrului Energiei să facă verificări.

"Bună ziua. Facem azi ședință de Guvern după vizita desfășurată în Statele Unite, una extrem de importantă, deoarece am reușit, împreună cu colegii mei, să setăm premisele pentru ca România să devină un hub de investiții și suport logistic pentru marile proiecte americane din această regiune a Europei. Există potențial major pentru investiții americane în domenii, precum energia și tehnologiile digitale, iar interesul strategic al Statelor Unite față de zona Mării Negre înseamnă și o șansă enormă de dezvoltare pentru portul Constanța. Avem acum datoria să concretizăm aceste oportunități fără precedent.

Apropo de energie şi de faptul că a venit cu adevărat iarna, astăzi alocăm sumele necesare în vederea bunei funcționări a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat. În paralel, îi cer domnului ministru al energiei, Sebastian Burduja, să se uite cu atenție la ceea ce se întâmplă în privința prețului la gaze.

Am văzut că au apărut situații de furnizori care au crescut nefundamentat prețurile, de vreme ce în toată Europa acestea au scăzut. E drept că aceste majorări nu se resimt în facturile populației, unde există plafonare. Dar aceste firme vin apoi la stat ca să le decontăm noi diferența față de prețul plafonat. De aceea, vă rog să verificați situația și sper ca și ANRE-ul să se sesizeze", a declarat Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de Guvern de vineri, 8 decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Forajul din perimetrul Caragele, reluat de Romgaz

Neptun Deep este în grafic pentru începerea producţiei...

Nvidia, aprope de o evaluarea de 2 triliolane de dolari

Acțiunile producătorului de cipuri au crescut vineri cu...

Soluție olandeză pentru dezvoltarea cipurilor

Este vorba despre un program special ce presupune,...

Binance, amendată din cauza activităților ilicite

După ce de-a lungul timpului platforma de criptomonede...

Pensia de urmaș. Când încetează plata și când se reia

Legea pensiilor prevede condițiile în care pensiile de...

Acțiunile europene au închis vineri pe un trend ascendent

Acțiunile europene au închis vineri la un maxim record...

Explicațiile ANAF despre problemele sistemului e-Transport

ANAF a transmis un comunicat în care abordează...


pixel