Cipru reintroduce obligativitatea purtării măștilor în plin sezon turistic
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Cipru reimpune utilizarea măștilor
Cipru reimpune utilizarea măștilor
Cipru a reintrodus, în plin sezon turistic, utilizarea obligatorie a măștilor în interior pentru toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani, în contextul în care cazurile de coronavirus au crescut, a anunțat miercuri Ministerul Sănătății de pe insulă.

Decizia, care intră în vigoare vineri, a fost anunțată de ministrul sănătății, Michalis Hadjipantela, după o ședință de cabinet.

Această decizie vine ca urmare a unei noi creșteri a numărului de infecții cu COVID-19 în ultimele săptămâni, ministerul sănătății înregistrând 19.503 cazuri pozitive în perioada 25 iunie - 5 iulie.

Decizia reprezintă o răsturnare de situație pentru autorități, care au ridicat obligativitatea purtării măștilor la 1 iunie.

Hadjipantela a citat o creștere a cazurilor de spitalizare legate de COVID și a declarat că persoanele infectate care circulă liber fără măști a fost un factor care a contribuit la această situație.

Potrivit raportului epidemiologic al Ministerului Sănătății de săptămâna trecută, trei persoane au murit din cauza COVID-19 și 75 de pacienți au fost spitalizați, patru dintre ei în stare gravă.

La 28 iunie, au fost reintroduse măștile de față pentru vizitarea farmaciilor, a laboratoarelor clinice și a locurilor de testare guvernamentală pentru COVID.

De asemenea, trebuie să se poarte măști de protecție atunci când se vizitează spitale, cămine de bătrâni și în mijloacele de transport în comun.

Numeroși oameni de știință ciprioți au determinat autoritățile să reintroducă masca în urma ultimei creșteri a numărului de cazuri de COVID și de spitalizări, atribuite prevalenței subvariantelor Omicron BA4 și BA5, foarte infecțioase.

Autoritățile au ezitat să reintroducă masca facială în plin sezon turistic, temându-se de pierderea de sosiri, mai ales în condițiile în care destinațiile vecine nu au au obligativitate la purtarea măștilor.

Infecțiile cu coronavirus în Republica Cipru de la începutul pandemiei, în martie 2020, au ajuns la 515.596 și 1.075 de decese, la o populație de aproximativ 900.000 de locuitori.

Citește și: COVID-19. Revoltă în Cipru. Sediul unui post TV, atacat

Mii de persoane care se opun restricţiilor sanitare în Cipru s-au adunat duminică în faţa palatului prezidenţial, după care au atacat sediul unui post de televiziune local şi au incendiat maşini din apropiere, a anunţat poliţia, relatează AFP.

Biroul de presă al poliţiei a declarat pentru AFP că aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat în faţa palatului prezidenţial din Nicosia, capitala insulei mediteraneene.

Aproximativ 2.500 de manifestanţi s-au îndreptat apoi către sediul canalului de televiziune Sigma, incendiind cel puţin o maşină şi provocând pagube sediului televiziunii, a adăugat serviciul de presă fără a semnala imediat arestări sau răniţi.

''Un atac laş a avut loc duminică seara în faţa sediului nostru'' din Nicosia, a indicat Sigma TV, precizând că atacatorii au aruncat cu petarde şi maşini ale personalului televiziunii au fost avariate. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Threads, rivalul Twitter, se lansează în Uniunea Europeană

După o lungă așteptare, Meta va lansa în sfârșit...

Un start-up vrea să învie o tehnologie sovietică

Inginerul aerospațial din spatele Regent Craft dezvoltă...

Prețul motorinei a scăzut sub 7 lei la unele benzinării

Scăderea prețurilor petrolului se simte și la...

Programele StudentInvest și FamilyStart continuă și în 2024

Programele guvernamentale de creditare StudentInvest și...

Premieră. UE reglementează inteligența artificială

Uniunea Europeană a convenit vineri asupra unei...

Furnizorii de electricitate și gaze, verificați de ANRE

ANRE efectuează în prezent 171 de inspecții la...

Motorina americană va inunda piețele europene. Explicații

Ar fi o veste bună inclusiv pentru români, dacă nu ar fi...

Criza bugetară din Germania va zgudui întreaga Europă

Germania a reprezentat o lungă perioadă un model de...

Curs valutar. Leul s-a apreciat în raport cu euro şi dolarul

Banca Naţională a României a comunicat cursul valutar.

Consiliul UE a aprobat modificarea PNRR

Astăzi, în cadrul reuniunii consiliului miniștrilor...

ISCIR va putea retrage autorizațiile stațiilor GPL

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care se...

20 de autobuze electrice intră în trafic în Capitală

Un număr de 20 de autobuze electrice dintre cele 100...

Crossuri externe