Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
"Propun prin care creştem veniturile tuturor românilor. Eu am văzut tot felul de discuţii în spaţiul public, dar va fi complicat pentru Partidul Naţional Liberal să susţină o măsură care va creşte veniturile doar în sectorul bugetar. De aceea ideea este să ne gândim la o soluţie pentru a creşte veniturile tuturor românilor, şi celor care lucrează la casierie, în supermarket - şi au lucrat în toată această perioadă de pandemie - şi celor care lucrează pe şantier, şi celor care lucrează în companii care fac componente pentru export. Tuturor angajaţilor din România, dacă vrem să-i ajutăm, aceasta este soluţia de a reduce contribuţiile. Întrebarea ar fi care este sursa de finanţare? Avem 14 miliarde de euro, gratis de la Uniunea Europeană. Mai avem încă vreo 14 din împrumutul cu 0,15. Acei bani merg în investiţii", a spus, luni, Florin Cîţu.
"Reducerea contribuţiilor ar însemna mai mulţi bani pentru români. Simplu! Venitul net al tuturor românilor creşte. Eu am făcut un calcul pentru venitul mediu care astăzi este 6.327 lei. O reducere de cinci puncte procentuale ar însemna cam 317 lei, nu ştiu dacă este chiar exact, dar în jur de 300 de lei în plus. Vă daţi seama la facturile care s-au dublat, toţi românii - inclusiv cei din sectorul privat - vor avea dintr-o dată 300 de lei în buzunar. Asta înseamnă peste 3.000 de lei în plus anul acesta şi vor putea să plătească", a punctat Florin Cîţu.
Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, a vorbit despre momentul 1 aprilie 2022 din perspectiva facturilor la energie electrică şi gaze naturale.
"Pentru cei care au avut preţuri mici, influenţa nu a existat în ceea ce priveşte plafonarea şi compensarea. În această situaţie sunt cel puţin jumătate dintre consumatorii de gaze naturale. Însă pentru cei care s-au găsit la extremitatea maximă, care au avut preţuri foarte mari în contract, acolo bineînţeles că pasul care va fi făcut va fi unul foarte mare. Gândiţi-vă că sunt clienţi care vor avea 1.000 lei MWh în contract, faţă de 310 lei/MWh cât este acum. În aceste cazuri vorbim de o creştere de trei ori faţă de preţul plafonat", a explicat, pentru cititorii DC Business, Dumitru Chisăliţă. Citeşte mai mult aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...