Cîțu, despre PNRR: Există o limită clară pentru investiţii
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Cîțu, despre PNRR: Există o limită clară pentru investiţii
Cîțu, despre PNRR: Există o limită clară pentru investiţii
Premierul Florin Cîţu a declarat că în următoarea perioadă se va ocupa de reducerea birocraţiei, pentru ca procedurile prin care vor putea fi implementate proiectele prin PNRR să fie mai rapide, astfel încât în termenul de cinci ani banii primiţi să poată fi cheltuiţi.

Aflat la Arad, joi seară, pentru a participa la o şedinţă a Consiliului pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Vest, premierul s-a adresat celor patru preşedinţi de consilii judeţene din regiune şi mai multor primari prezenţi, cărora le-a prezentat principalele componente ale Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

"Avem proiecte în diferite stagii de pregătire şi avem trei surse de finanţare: bugetul de stat, pe care îl ştim cu toţii, avem fondurile europene - şi aici sunt de acord că lucrurile în trecut au mers slab, să fim eleganţi, dar şi datorită legislaţiei şi a modului în care s-a lucrat, a birocraţiei, de care ne plângem cu toţii, dar nu s-a făcut nimic în aceşti ani şi este de datoria noastră să modificăm lucrurile în perioada următoare, în termen foarte rapid - şi, bineînţeles, PNRR", a spus premierul.

Veste EXCELENTĂ pentru românii care vor să ia un credit de la bancă

El a subliniat că există "o limită clară pentru investiţii" prin PNRR, şi anume, anul 2026.

"În PNRR, o condiţie importantă a fost să fie proiecte mature, care pot să fie finalizate până în 2026. Nu poţi să te duci la Comisia Europeană cu proiecte care se finalizează istoric în şase, şapte, opt ani şi să spui că le faci în trei ani de zile după ce tu niciodată n-ai făcut un astfel de proiect în România, deci n-ai niciun fel de istorie că poţi să faci un astfel de proiect", a afirmat Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, "obiectivul este să luăm cei 29,2 miliarde de euro", iar autorităţile locale trebuie să se mişte "foarte bine şi foarte eficient" pentru a cheltui fondurile din PNRR.

Premierul a apreciat că va fi "o provocare pentru toţi" ca birocraţia să fie redusă, astfel încât proiectele să poată fi finalizate la timp.

"Birocraţia de care vorbim are o componentă în administraţia centrală de care mă voi ocupa eu, dar are o componentă şi la dumneavoastră, de care trebuie să vă ocupaţi dumneavoastră. Trebuie cu toţii să eliminăm din birocraţie ca să putem atrage aceşti bani, să putem să beneficiem de aceşti bani", s-a adresat şeful guvernului autorităţilor locale prezente.

La finalul şedinţei, Florin Cîţu a făcut şi o scurtă vizită la PNL Arad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel