Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Preşedintele PNL şi al Senatului a făcut o paralelă între propunerile de acum privind plafonarea preţurilor la alimente şi perioada comunistă.
"Dacă plafonezi câteva prețuri, mai bine te duci și plafonezi toate prețurile din economie, altfel nu are niciun sens. Ideea este că plafonarea duce la penurie. Am văzut că sunt țări care au încercat câteva luni acest lucru și apoi au renunțat la măsură. Trebuie să fim foarte atenți. Există companii care vor să investească în România. Dacă noi tot susținem că vom plafona prețurile, că vom interveni în piață... nimeni nu vrea să-și pună banii într-un sector care este controlat de Guvern. (...) Să știți că piața forței de muncă le influențează pe toate. Dar cel mai bine le reglează piața.
Dacă noi credem că există vreo minte luminată care stă undeva și determină prețul ăsta e cel mai bun și așa se reglementează piața, e greșit. Asta au încercat toți comuniștii. Dacă cumva crede cineva că poate să stea să determine prețul pentru fiecare piață, pentru că știe mai bine decât ce fac oamenii, decât deciziile de consum, investiții, economisire, ne înșelăm amarnic", a declarat, marţi, Florin Cîţu.
Există o soluţie care poate face ca românii să treacă mai uşor, anul acesta, peste creşterea preţurilor la energie, carburant şi alimente, iar bugetul familiei să se echilibreze. Profesorul de economie Mircea Coşea a venit cu o soluţie care ar putea face ca bugetul fiecărei familii să se echilibreze anul acesta, iar cheltuielile suplimentare făcute urmare a creşterii preţurilor la energie şi carburant să se compenseze.
"Ar trebui, poate mai important decât măsurile de corijare a liberalizării preţului la energie, ca Ministerul Agriculturii să prezinte un program de stimulare foarte rapidă a producţiei procesatorilor români, adică a industriei alimentare româneşti care să poată prelua, prin diferite forme de colectare de la fermieri, de depozitare şi de prelucrare primară, local, prin mici societăţi de prelucrare a acestei producţii agricole care să intre pe piaţă", a subliniat Mircea Coşea. Află mai multe aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...