Cîţu spune că economia are MARI probleme: Şomajul este în creştere, deficitul este în pericol, inflaţia s-ar putea să depăşească 10%!
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Florin Citu
Florin Citu
Florin Cîţu a declarat că situaţia economică a ţării este dificilă şi trebuie luate măsuri. 

"Pe noi ne interesează Partidul Naţional Liberal şi cetăţenii României. Niciodată nu voi fi de acord să mergem într-o direcţie care afectează cetăţenii României. Şi am spus, ca să nu fie interpretări. Nu sunt nemulţumit, ci îngrijorat de faptul că avem preţuri mari şi rata inflaţiei s-ar putea să depăşească 10%.

Vă spun că dacă depăşeşte 10% în martie, va fi foarte greu şi cu costuri foarte mari vom aduce inflaţia în jos. Şomajul este în creştere, economia e în scădere rapidă, deficitul este în pericol! Sunt îngrijorat şi aştept măsuri", a declarat, miercuri, Florin Cîţu, preşedintele PNL şi al Senatului României. 

 

Ce a spus premierul Ciucă despre evaluarea miniştrilor

 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că liderii PNL şi PSD l-au asigurat că în şedinţa coaliţiei de guvernare de luni nu a fost făcută o evaluare a membrilor Cabinetului, subliniind că evaluarea şi remanierea miniştrilor sunt la latitudinea prim-ministrului.

"Am văzut toate declaraţiile şi toate aspectele care au ţinut de activitatea care s-a desfăşurat ieri. Vreau să menţionez că am participat de fiecare dată, în funcţie de program, la toate activităţile la care am fost invitat. Ieri am discutat cu liderii partidelor şi mi-au confirmat că nu este vorba despre nicio evaluare, motiv pentru care am continuat să-mi desfăşor activitatea la Guvern pe problemele curente, care nu sunt deloc simple, şi în felul acesta facem tot ce este posibil să sprijinim activitatea care se desfăşoară, în aşa fel încât să gestionăm criza refugiaţilor şi, de asemenea, să ne ocupăm de problemele care ţin de economie", a afirmat Ciucă, înaintea şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Citeşte şi: Calcule pentru creşterea pensiilor. Cu cât ar putea fi majorate

Întrebat în legătură cu faptul că evaluarea miniştrilor s-ar face la partid, nu de către el, ca prim-ministru, Ciucă a spus: "Ieri am discutat cu domnul preşedinte Cîţu şi mi-a comunicat că nu este vorba despre niciun fel de evaluare".

"Am discutat cu domnul preşedinte, cu domnul preşedinte Ciolacu şi mi-au confirmat amândoi că nu a fost vorba despre niciun fel de evaluare. (...) Evaluarea şi remanierea, în conformitate cu prerogativele înscrise în reglementările în vigoare, sunt la latitudinea premierului", a adăugat Nicolae Ciucă.

El a evidenţiat că remanierea miniştrilor este decizia strictă a premierului, pe baza dialogului cu cei implicaţi.

"Sunt premier din partea PNL. Facem parte dintr-o coaliţie solidă, care s-a format într-o situaţie de criză, care are de gestionat o situaţie de criză. Avem nevoie de foarte multă responsabilitate şi asta facem. (...) Este (remanierea miniştrilor - n.r.) decizia strictă a premierului, pe baza dialogului cu fiecare dintre cei implicaţi în această situaţie", a arătat prim-ministrul Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai multe gaze naturale

În orice caz, așa reiese din datele statistice oficiale. 

În Japonia, AI prezice ce angajați vor demisiona

Companiile japoneze se străduiesc să-și protejeze...

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

China lansează o nouă forță de apărare cibernetică

China a anunțat crearea în cadrul armatei a unei noi...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel