Clarificări privind reclacularea pensiilor. Ce spune ministerul de resort
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bărbat furios / Foto: Freepik
Bărbat furios / Foto: Freepik
Odată cu publicarea noilor norme de aplicare a noii legi a pensiilor au apăurut temeri legate de faptul că recalcularea pensiilor va duce la diminuarea unor venituri astfel că Ministerul Muncii a făcut unele precizări.

Legea nr. 360/2023, prevede recalcularea pensiilor stabilite pe baza legislației anterioare, folosind parametrii specificați în această nouă lege. Un comunicat al Ministerului Muncii menționează că nicio pensie nu va scădea ca urmare a recalculărilor conform acestei legi.

Mai exact, comunicatul afirmă că, în conformitate cu articolul 144 din Legea nr. 360/2023, recalcularea pensiilor aflate în plată se va realiza conform unui calendar asumat, prin aplicarea noii formule de calcul. De asemenea, se menționează că, în urma acestui proces, nicio pensie nu va scădea, ci, dimpotrivă, vor exista creșteri semnificative de pensii pentru cei care au muncit și au contribuit mai mult.

Referitor la proiectul de Hotărâre de Guvern (HG) privind normele de aplicare a Legii nr. 360/2023, se semnalează că acesta poate fi perceput în contradicție cu prevederile legii în ceea ce privește recalcularea pensiilor. Cu toate acestea, Ministerul Muncii susține că proiectul de HG este în transparență decizională, permițând tuturor celor interesați să aducă sugestii și observații pentru îmbunătățirea actului normativ și eliminarea neclarităților.

Este important să se țină cont de faptul că aceste informații se referă la un context specific și pot exista detalii specifice care nu sunt incluse în rezumatul furnizat. Cetățenii interesați și cei afectați de aceste schimbări sunt încurajați să analizeze textul complet al legii și al proiectului de HG pentru a înțelege în detaliu modul în care aceste reglementări vor afecta pensiile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel