Claudiu Mija (RAR). Situația instituției noastre este una specifică VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Prețul benzinei și motorinei în România, astăzi, 16 februarie 2023
Prețul benzinei și motorinei în România, astăzi, 16 februarie 2023
EXCLUSIV
Claudiu Mija, Șeful Departamentului Inspecții Tehnice Periodice și Supraveghere Parc Național de Vehicule, Registrul Auto Român, a vorbit în cadrul dezbaterii UPGRADE ROMANIA - INVESTIȚIILE, MOTORUL DE PORNIRE A ECONOMIEI, organizată de DC Media Group, despre problemele cu care s-a confruntat instituția în perioada de pandemie, dar și despre noile afaceri auto deschise în pandemie. Totodată, el a vorbit și despre mașinile cu volanul pe dreapta.

Mărturisesc că și pe noi, cei de la RAR, această pandemie ne-a surprins, la fel ca pe toți locuitorii țării și ai lumii, probabil, a recunoscut Claudiu Mija. ”Nici unii dintre noi nu mai fuseserăm martori ai unor asemenea evenimente, poate chiar credem că nouă nu ni se poate întâmpla așa ceva, adevărate scenarii de film. Dar cu siguranță, deși știam ce se întâmplă în lume, pornind de la situația din China, doar după instaurarea stării de urgență în România, am fost pe deplin conștienți că lucrurile vor deveni din ce în ce mai grave”, a continuat el. 

Ceea ce vreau să spun este că după conștientizarea situației de pandemie, de criză în care ne aflam, tot ceea ce am făcut a fost să încercăm să ne poziționăm cât mai corect față de această situație. Și, zic eu, că am reușit prin anumite acțiuni firești, aș spune, fără a avea pretenția de a fi inovativi în vreun fel. Evident că situația instituției noastre este una specifică. Unii agenți economici au fost mult mai afectați, alții poate mai puțin afectați decât noi, în funcție de specificul activității desfășurate, dar și de legislația care guvernează activitatea o desfășoară fiecare dintre aceștia. 

Citește și Viitorul Poștei Române! Horia Grigorescu a "dat din casă" (VIDEO)

În primul rând, a detaliat Mija, am analizat situația creată la acel moment, fără a intra în panică. Am privit cu atenție întreg tabloul creat și am adunat informații atât din țară, de la parteneri și colaboratori, dar și din străinătate, de la organisme similare, am participat la sondaje, am pus întrebări, am comunicat foarte mult, pentru a putea să ne poziționăm cât mai exact, atât în context intern, dar și în context european. Astfel, am căzut cu toții de acord că siguranța deplasării pe drumurile publice să rămână o prioritate și în această perioadă, în care sistemul de transport reprezenta o componentă vitală a economiei naționale. 

În altă ordine de idei Claudiu Mija a declarat că "am introdus în legislație, încă de anul trecut, o interdicție de omologare a vehiculelor cu volan pe dreapta care nu vin din țări membre ale Uniunii Europene. Evident că de la finalul anului și Anglia se va situa pe această poziție. Deci nu vor mai fi permise aceste înmatriculări, în România, a vehiculelor cu volan pe partea dreaptă. fără a risca alte sancțiuni din partea Uniunii Europene.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum poate achiziționa China cipurile Nvidia interzise

Altfel spus, nimic nu este imposibil.

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Șoferii pot achita Rovinieta pentru 10 zile prin SMS

O veste bună vine pentru șoferii care au nevoie de...

Adunarea generală a L’Oréal, „un start-up vechi de un secol”

Numărul unu mondial al produselor de frumusețe a...


pixel