Claudiu Năsui: Guvernarea nu trebuie să fie o cursă a cheltuielilor
Autor: Matei Ion | 06 aug 2021, 22:17
Claudiu Năsui
Claudiu Năsui
În primul semestru al anului, ministerul economiei a trimis mai mulți bani în economie decât în ultimii 4 ani împreună. Este un record istoric, scrie pe Facebook ministrul Claudiu Năsui, într-o postare care răspunde apelului premierului ca ministerele să își prezinte execuțiile bugetare.

Un grafic care însoțește texul susține că în economie au fost dați 2,3 miliarde lei, față de 0,8 miliarde anul trecut, 0,3 miliarde în 2019 și 1,1 miliarde în 2018.

„Guvernarea nu trebuie să fie o cursă în care să fie considerat câștigător cine cheltuie cel mai rapid banii contribuabililor.

România are nevoie ca de aer de mai multă eficiență în stat, de instituții mai puține și mai suple, iar banii contribuabililor trebuie mai degrabă economisiți și cheltuiți cu maximă responsabilitate.

Vizavi de execuție, niciodată ministerul economiei nu a pus mai mulți bani în piață cum a pus anul acesta. Cu toate problemele întâmpinate, am reușit să deblocăm tranșe de fonduri și să dăm miliarde de lei firmelor din economia reală”, scrie ministrul.

Claudiu Năsui știe de ce are nevoie România ”ca de aer”

Năsui susține că ministerul s-a ocupat și de optimizarea cheltuielilor, eliminarea risipei, desființarea sinecurilor și oprirea programelor ministerului care finanțau de zeci de ani cercuri restrânse de interese, branșate, departe de ochiul public, la banii contribuabililor. „Nu în ultimul rând, am redus masiv cheltuielile cu funcționarea proprie a ministerului, executând circa jumătate din banii programați pentru acest capitol. România are nevoie de un stat mai mic, care să ne lase mai mulți bani din munca noastră în buzunar”, încheie Năsui.

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că a făcut o primă variantă a rectificării bugetare, iar în cel mai scurt timp va transmite documentul liderilor Coaliției.

El preciza că încă așteaptă de la „toți miniștrii” să prezinte execuția bugetară pentru primul semestru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Putin pune 112 miliarde de dolari într-o pușculiță secretă

Rusia va ascunde scopul a aproape un sfert din...

Crossuri externe