Claudiu Năsui: Guvernarea nu trebuie să fie o cursă a cheltuielilor
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Claudiu Năsui
Claudiu Năsui
În primul semestru al anului, ministerul economiei a trimis mai mulți bani în economie decât în ultimii 4 ani împreună. Este un record istoric, scrie pe Facebook ministrul Claudiu Năsui, într-o postare care răspunde apelului premierului ca ministerele să își prezinte execuțiile bugetare.

Un grafic care însoțește texul susține că în economie au fost dați 2,3 miliarde lei, față de 0,8 miliarde anul trecut, 0,3 miliarde în 2019 și 1,1 miliarde în 2018.

„Guvernarea nu trebuie să fie o cursă în care să fie considerat câștigător cine cheltuie cel mai rapid banii contribuabililor.

România are nevoie ca de aer de mai multă eficiență în stat, de instituții mai puține și mai suple, iar banii contribuabililor trebuie mai degrabă economisiți și cheltuiți cu maximă responsabilitate.

Vizavi de execuție, niciodată ministerul economiei nu a pus mai mulți bani în piață cum a pus anul acesta. Cu toate problemele întâmpinate, am reușit să deblocăm tranșe de fonduri și să dăm miliarde de lei firmelor din economia reală”, scrie ministrul.

Claudiu Năsui știe de ce are nevoie România ”ca de aer”

Năsui susține că ministerul s-a ocupat și de optimizarea cheltuielilor, eliminarea risipei, desființarea sinecurilor și oprirea programelor ministerului care finanțau de zeci de ani cercuri restrânse de interese, branșate, departe de ochiul public, la banii contribuabililor. „Nu în ultimul rând, am redus masiv cheltuielile cu funcționarea proprie a ministerului, executând circa jumătate din banii programați pentru acest capitol. România are nevoie de un stat mai mic, care să ne lase mai mulți bani din munca noastră în buzunar”, încheie Năsui.

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că a făcut o primă variantă a rectificării bugetare, iar în cel mai scurt timp va transmite documentul liderilor Coaliției.

El preciza că încă așteaptă de la „toți miniștrii” să prezinte execuția bugetară pentru primul semestru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel