Claudiu Năsui: Peste 50% din IMM-urile eligibile pentru finanțare vor să cumpere apartamente
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Claudiu Năsui: România are nevoie ca de aer de mai multă eficienţă în stat, de instituţii mai puţine şi mai suple
Claudiu Năsui: România are nevoie ca de aer de mai multă eficienţă în stat, de instituţii mai puţine şi mai suple
Măsura 3 de ajutor de stat pentru IMM-uri nu îşi atinge scopul pentru care a fost creată, în condiţiile în care peste jumătate dintre firme au aplicat pentru achiziţia de imobile, astfel că Guvernul caută soluţii pentru a îndrepta situaţia, a scris, pe Facebook, ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

Potrivit ministrului, "din cei 27.736 de aplicanţi, avem 8.275 care au aplicat pentru imobile. Dacă ne raportăm doar la proiectele finanţate, cu bugetul actual sunt doar 3.580 de firme finanţate. Dintre acestea, 1.807 finanţează imobile", spune el.

Practic, mai mult din jumătate din proiectele eligibile sunt pe imobile. Nu acesta era scopul măsurii. Ea era menită să fie o măsură de ajutor în perioadă Covid şi ajunge să finanţeze cumpărări de apartamente, susţine ministrul.

"Am încercat să rezolvăm cât mai multe probleme legate de aceste scheme de ajutor de stat. De la blocaje în evaluare, la găsit finanţare pentru ele. Pentru toate cele 3 măsuri a trebuit să reparăm maşina din mers. Am reuşit să găsim şi finanţare, graţie ministrului Cristian Ghinea. Am reuşit să creştem ritmul de procesare pe M2 de 7 ori. M1 avem toată intenţia să-l refacem, de data asta cu cei care au fost omişi prima dată", a arătat Năsui.

El a precizat că, de când a venit în minister, a încercat să asigure continuitatea măsurilor deja începute în ideea că nimeni nu trebuie să sufere din cauza schimbării Guvernului, relatează Agerpres.

"Cu cifrele acestea, însă, ne dăm seama că măsura nu îşi atinge scopul. Am discutat cu premierul soluţii. Vă voi ţine la curent", a adăugat oficialul guvernamental.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel