Clienții Alpha Bank, ȚINTA unei tentative de înșelătorie. Recomandarea băncii
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Mai mulţi români au primit un mesaj dubios care, la prima vedere, pare a fi trimis de către Alpha Bank. La o cercetare mai atentă, se observă că este o tentativă de înşelătorie tip phishing. 

Iată textul mailului primit: 

"Contul dvs. a fost restricționat

Dacă nu primim un răspuns de la dvs. în acest timp, va trebui să vă restricționăm complet contul.

Avem proceduri în vigoare pentru a verifica identitatea clienților noștri pentru a respecta legile anti-infracționalitate financiară, inclusiv legile împotriva spălării banilor și finanțarea terorismului, legile penale și veniturile din infracțiuni. Cunoașterea identității dvs. ne ajută, de asemenea, să ne îndeplinim obligațiile legale și de reglementare, inclusiv obligațiile noastre în temeiul dreptului penal și al legislației privind veniturile. Cunoașterea identității dvs. ne ajută, de asemenea, să ne îndeplinim obligațiile legale și de reglementare, inclusiv obligațiile noastre conform legilor privind veniturile penale și penale.

Confirmându-vă identitatea, vă ajutați să vă păstrați contul în siguranță pentru a trimite și primi plăți online.

Contul dvs. a fost restricționat. Pentru a vă putea verifica identitatea, trebuie să restricționăm funcționalitatea contului dvs. Puteți continua să vă utilizați contul după ce vă confirmați identitatea."

Mesajul este redactat în aşa fel încât să-i facă pe cei care îl primesc să creadă că ar fi transmis de către bancă. Dar dacă verificaţi adresa de la care este trimis se vede clar că nu este adresa oficială a băncii: Alpha Bank Romania SA <[email protected]>. Chiar dacă sunt folosite însemnele bancii, e trimis de la o adresă care nu are nicio legătură cu banca respectivă. 

Dând click pe butonul de "verificare a identităţii" sunteţi redirecţionaţi către o pagină în care sunteţi puşi să introduceţi datele de logare, adică exact informaţiile pe care răufăcătorii intenţionează să le obţină de la dumneavoastă. Drept urmare, nu daţi curs sub nicio formă acestei solicitări.

 

Recomandările băncii

 

Protectie Phishing  

Pentru siguranta ta online este necesar sa ai in vedere ca: 

Acceseaza aplicatia Alpha Online Banking numai prin website-ul Alpha Bank Romania http://www.alphabank.ro si nu prin link-uri ale altor website-uri.

Banca NU va solicita niciodata sa iti actualizezi datele personale prin email. Dacă primesti o astfel de solicitare, anunta-ne imediat prin email sau telefon.

Banca NU va solicita niciodata confirmarea unui token pe motiv ca s-a desincronizat furnizand un cod generat de token.Banca NU va solicita sa furnizezi elemente de securitate ale cardului pe care il detii.

Verifica mereu cu atentie adresele de e-mail atunci cand primesti o solicitare cu informatii sensibile/transferuri de bani în numele Bancii.

Analizeaza cu atentie inainte de a accesa un link si asigura-te ca accesul se face printr-o pagina securizata, ce include in denumire https:/NU oferi niciodata datele cardului tau (numar, data de expirare, CVV2, codul 3D Secure/ Codul de validare ApplePay/ GooglePay/ GarminPay/ FitbitPay) unor persoane care sustin ca iti vor trimite bani, de exemplu, in urma unor vanzari de produse pe platforme de tip marketplace.

Alege o parola care nu este usor de ghicit.In mod regulat, scaneaza-ti calculatorul cu ultimele versiuni de antivirusi si antispyware-uri pentru a depista orice program spion care ar conduce la proasta functionare a aplicatiei. 

Important:

 Alpha Bank Romania S.A. nu va transmite, sub niciun pretext, mesage prin e-mail clientilor pentru a cere informatii despre: 
     - identitatea acestora; 
     - numarul de cont; 
     - numarul de card; 
     - data expirarii cardului; 
     - codul PIN; 
     - elemente de identificare in serviciul Alpha Online Banking; 
     - orice alte informatii referitoare la produse si servicii bancare detinute de catre client.In cazul in care primesti astfel de mesaje prin e-mail in care iti sunt cerute informatii de tipul celor de mai sus, te rugam: 
     - nu raspunde acestor mesaje; 
     - nu accesa printr-un click linkurile transmise in mesajele de e-mail; 
     - informeaza imediat banca la adresa de e-mail la [email protected] sau la telefon: 08008 Alpha(08008 25742)

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel