Clipa ADEVĂRULUI! Ce a aflat OMS la Wuhan. Cum a început pandemia

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
O misiune aproape imposibilă
O misiune aproape imposibilă
La mai bine de o săptămână de când se află când experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au ajuns la Wuhan, orașul din China considerat epicentrul pandemiei de COVID-19, au venit și primele concluzii. Încet, se apropie și clipa adevărului: noul coronavirus este de origine naturală sau este un produs de laborator scăpat din centrul de cercetare din Wuhan. 

Este prea devreme pentru a trage vreo concluzie dacă noul coronavirus SARS-CoV-2 îşi are originea în China, a declarat  anunțat OMS. "Toate ipotezele sunt pe masă. Este clar prea devreme pentru a ajunge la o concluzie legată de locul unde a apărut acest virus, în China sau în afara Chinei", a subliniat directorul pentru situaţii de urgenţă în cadrul organizaţiei, Michael Ryan, într-o conferinţă de presă la Geneva.

"Există diferite observaţii ştiinţifice în diverse părţi ale lumii", a continuat el, "este un puzzle uriaş şi nu poţi avea o imagine de ansamblu uitându-te la una dintre cele 10.000 de piese ale unui puzzle".

O echipă de experţi ai OMS a sosit pe 14 ianuarie la Wuhan pentru a începe investigarea originilor noului coronavirus ucigaş, primele cazuri fiind detectate la sfârşitul anului 2019 în acest oraş din centrul Chinei.

Membrii misiunii au fost conduşi imediat după sosire la un hotel pentru a sta în carantină două săptămâni. Între timp, ei lucrează de la distanţă şi imediat ce vor ieşi din carantină se vor putea deplasa în diverse locuri şi întâlni contactele lor din China.

Citește și Bill Gates, ultima postare pe Twitter! Miliardarul a recunoscut

Beijingul a lăsat să se înţeleagă de mai multe ori că virusul ar fi apărut în afara frontierelor Chinei. Până în prezent, SARS-CoV-2 a ucis peste două milioane de persoane în întreaga lume, a infectat zeci de milioane şi a afectat grav economia mondială.

"Echipa noastră este pe teren, munca cu colegii noştri chinezi merge bine. Examinăm datele", a spus Michael Ryan. "Este prea devreme pentru a trage concluzii, dar considerăm că facem unele progrese şi sperăm să continuăm astfel în interesul sănătăţii publice şi al viitorului", a subliniat responsabilul OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Insolvență / FOTO: Freepik
Comerțul en-gros a scăzut / Foto: Freepik
Papa Fancisc
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu
Bursa de la Frankfurt
Ministrul Comerțului din Coreea de Sud, Ahn Duk-geun (centru), alături de Yoji Muto din Japonia (stânga) și Wang Wentao din China (dreapta), la Seul.
Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Prof. Mircea Coșea
Foto: Freepik.com
Biroul unui judecător / Foto: Freepik
Hidroelectrica
Mircea Fechet / FOTO: Gov.ro
Miliardarul și invetitorul american Ray Dalio / FOTO: Wikipedia
Boeing
Eolian offshore / FOTO: Freepik

Energia eoliană offshore: Ce a rămas din gloria de altădată?

Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...

Platformă petrolieră / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Casa de schimb valutar: Foto: Oana Pavelescu
Criză economică / Foto: Freepik

Norvegia pierde o avere: Zeci de miliarde au fost spulberate

Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...

Donald Trump vorbește la telefon
Panouri fotovoltaice /FOTO: Pagina de Facebook a AFM
Unifarm / Foto: Agerpres
Camioane/ Foto: Freepik

RO e-Transport, frânat de Guvern care amână sancțiunile

Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...

Lucrător la spații verzi / Foto: Freepik
Mașini / Foto: Freepik
La bancă
Familie / Foto: Freepik

pixel