Cluburile de fotbal au cheltuit sume record pentru transferurile de jucători în acest an

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Fotbal
Fotbal
Cluburile de fotbal au plătit în 2023 suma record de 888,1 milioane de dolari din taxele de servicii ale impresarilor, în creștere cu 42,5% față de anul precedent, a anunțat organismul de conducere mondial FIFA în raportul său anual "Agenții de fotbal în transferurile internaționale", publicat joi.

Precedentul record a fost înregistrat în 2019, când cheltuielile la nivel mondial cu comisioanele impresarilor implicați în transferurile internaționale de jucători au fost de 654,7 milioane de dolari. Suma din 2022 a fost de 623,2 milioane de dolari, conform Reuters.

Cluburile engleze au fost de departe cele care au cheltuit cel mai mult în acest an, cu o sumă totală de peste 280 de milioane de dolari, în timp ce 86,6% din cheltuielile la nivel mondial au provenit de la cluburi europene, a adăugat FIFA.

Cluburile din Arabia Saudită au cheltuit de asemenea foarte mulți bani în acest an, anume aproape un miliard de dolari în perioada de transferuri pentru a atrage jucători de top din Europa. Saudiții au avut a doua cea mai mare cheltuială pentru angajarea impresarilor, de 86 de milioane de dolari.

"Numărul de transferuri internaționale cu un impresar care acționează în numele jucătorului a atins un nivel record în 2023, cu un total de 3.353 de transferuri", a precizat FIFA în raportul său.

"Acest lucru reprezintă o creștere de 8,4% față de 2022".

În premieră pentru fotbalul feminin, cluburile profesioniste au cheltuit peste un milion de dolari în comisioanele de servicii ale impresarilor, totalul ajungând la puțin sub 1,4 milioane de dolari.

Impresarii au fost în conflict cu FIFA după ce au pierdut un apel în iulie pentru a bloca noile reglementări care le-ar fi limitat comisioanele de transfer și ar fi introdus examene pentru a obține o licență.

FIFA a declarat că a primit 19.973 de cereri de licență în acest an, iar 9.207 au susținut examenul, pe care 32,6% l-au trecut.

Cu toate acestea, un tribunal al Federației Engleze de Fotbal înființat în iunie a decis la începutul acestei luni că regulamentul propus de FIFA este incompatibil cu legislația britanică în materie de concurență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

ANAF
Energie verde / Foto: Freepik
Ilie Bolojan, în Parlamentul României / Foto: George Călin / Inquam Photos

România, în topul celor mai mari prețuri la energie

Prețurile la energie electrică continuă să varieze...

Intrarea în salina Praid / Foto: Alex Nicodim / Inquam Photos
Caniculă
Camioanele care au fost depistate de Poliția de Frontieră
Trafic oprit pe Podul Prieteniei
Freepik.com
Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă
Pompieri
Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik

pixel