Cluburile și discotecile se redeschid. Ce program au și ce reguli se aplică
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Studiu: Cheltuielile românilor pentru ieşitul în oraş în 2022, mai mari cu peste 30% faţă de 2021
Studiu: Cheltuielile românilor pentru ieşitul în oraş în 2022, mai mari cu peste 30% faţă de 2021
Începând cu 1 iunie se relaxează și mai mult restricțiile impuse în ultimele luni din cauza pandemiei. Se redeschid cluburile și discotecile iar restaurantele vor avea voie să aibă un grad de ocupare mai mare decât până acum.

Hotărârea de Guvern 580/2021 care a fost publicată deja în Monitorul Oficial prevede noile reguli pe care localurile trebuie să le respecte începând de mâine. 

Discotecile și cluburile vor putea funcționa între orele 05:00 - 24:00 iar capacitatea maximă de ocupare va fi de 50% și vor avea acces numai persoanele vaccinate. Această regulă se aplică și barurilor care s-au redeschis deja de două săptămâni: "activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 05:00 - 24:00 în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare", scrie în hotărârea Guvernului.

Reguli pentru intrare într-o sală de spectacole: Musai una din două

În privința sălilor de jocuri, acestea pot funcționa între orele 05:00 - 24:00 și numai la % din capacitatea maximă și, de asemeni, aici pot intra numai persoanele vaccinate, așa cum scrie în HG: activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori", notează avocatnet.ro.

Și restaurantele și cafenelele vor funcționa după reguli noi pentru activitatea din interior, documentul emis de Guvern spunând că aceste localuri vor putea funcționa  "în intervalul orar 5,00—24,00, în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori". Pentru celelalte localități, unde incidența cumulată la 14 zile depășește 3/1.000 de locuitori, localurile din hoteluri, pensiuni și alte unități de cazare vor putea fi deschise doar pentru persoanele cazate în cadrul acestora.

Documentul oficial mai stipulează că dacă toți cei din restaurant sau cafenea sunt vaccinați anti COVID-19, localul respectiv poate funcționa la capacitate maximă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...


pixel