CNIPMMR devine IMM România. Ce se schimbă pentru antreprenori

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) își lansează noua identitate vizuală. În urma unui proces de rebranding, Consiliul prezintă o nouă siglă și un nou brand, IMM România.

Noul nume, IMM România, este parte integrantă a identității vizuale a organizației și are scopul de a comunica simplu și direct misiunea Consiliului: sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii. Noua siglă reflectă caracterul național al CNIPMMR, recunoașterea pe care o are în rândul IMM-urilor și extinderea sa la nivelul întregii țări. De asemenea, cu această ocazie se lansează și pagina immromania.eu, care oferă, într-un design modern și simplificat, informații despre serviciile, proiectele și evenimentele CNIPMMR, precum și instrumente și resurse pentru membri și parteneri. 

 

Scurt istoric

 

Înființat în 1992, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii a fost creat ca organizație patronală dedicată sprijinirii antreprenorilor mici și mijlocii – cei care au contribuit semnificativ la relansarea inițiativei private și la reconstruirea economiei. De-a lungul anilor, Consiliul și-a extins activitatea în toate regiunile țării, acoperind astăzi cele opt regiuni de dezvoltare ale României. În prezent, structura CNIPMMR include 8 federații teritoriale regionale, 19 federații și patronate sectoriale, și un total de 104 organizații patronale, ale tinerilor întreprinzători și femeilor de afaceri. Consiliul adună împreună peste 60.000 de membri, iar brandul IMM România, parte din noua identitatea vizuală, își dorește să reflecte această comunitate, a căror interese comune primesc sprijin și sunt coordonate. 

 

Consiliul este un partener esențial în discuțiile cu partenerii de dialog social, dar mai ales cu decidenții din autoritățile publice, atât la local, cât și central, la toate nivelurile de decizie. Unul dintre cele mai importante roluri ale CNIPMMR este promovarea inițiativelor și reformelor legislative care să susțină sectorul IMM-urilor și antreprenoriatul din România. Organizația activează prin opt grupuri de lucru tematice aliniate la agenda economică, cu rezultate semnificative. Numeroase inițiative promovate de CNIPMMR au devenit legi, precun Legea și Testul IMM, Legea debirocratizării, Legea prevenirii și Legea incubatoarelor de afaceri.

 

CNIPMMR acordă asistență și consultanță IMM-urilor pe domenii diverse, inclusiv accesarea programelor de finanțare europeană. O inițiativă devenită deja tradiție este „Carta Albă a IMM-urilor din România”; analiza reprezentativă a domeniului IMM-urilor pe care Consiliul o realizează anual a ajuns să numere 22 de ediții.

 

„Începând de astăzi, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România are o imagine nouă. Consiliul rămâne același, ca nume, organizație, spirit și putere de muncă. Adăugăm însă o imagine modernă, adaptată vremurilor noastre, o imagine care să arate și mai clar forța și importanța acestei organizații. Noua identitate vizuală subliniază prezența Consiliului la nivel național, în cele 8 regiuni de dezvoltare a României, și ne aduce în rând cu organizațiile similare la nivel european. Am crescut și ne-am modernizat în gândire în timpul celor peste 30 de ani de existență, iar acum este timpul pentru o față nouă. E timpul pentru IMM România”, a declarat Florin Jianu, Presedinte CNIPMMR în perioada 2016-2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio

TikTok dispare din SUA. Google și Apple au șters aplicația

Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...

Ola Kalenius / Foto: Mercedes

Șeful Mercedes cere investiții reciproce între UE și China

Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...

Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...


pixel