ANAF schimbă regulile: Noi impozite și obligații fiscale în formularul 100
ANAF a transmis că a modificat...
”Nu știu în legătură cu aceștia, însă eu abia aștept să mă întâlnesc mâine cu ei să discutăm despre sporurile nerușinate, despre angajații care pleacă cu 100.000 de euro în buzunar la pensie, despre sporurile de confidențialitate, sporurile de fidelitate. Nici măcar nu am înțeles ce reprezintă acestea, dar sunt angajați în Romsilva care beneficiază de astfel de sporuri”, a declarat Fechet marți, în cadrul unui eveniment.
Sporuri uriașe și întârzieri salariale
Potrivit ministrului, în 2024, doar sporul de pensionare acordat în cadrul Romsilva a reprezentat aproape 10% din cheltuielile cu salariile, însumând aproximativ 173 de milioane de lei. Acest lucru a dus, pentru prima dată în ultimii ani, la întârzieri în plata salariilor angajaților.
”Regia cheltuie anual aproape 1,8 miliarde de lei cu salariile. Dacă nu luăm măsuri acum, nu trebuie să ai studii economice ca să realizezi că este doar o chestiune de timp până când Romsilva va intra într-un colaps economic”, a avertizat Fechet.
Guvernul vrea tăierea sporurilor, dar fără concedieri
În contextul adoptării noului Cod Silvic, care prevede un spor de 25% la salariul de bază pentru angajații din domeniu, ministrul a subliniat că bugetul nu poate fi majorat pentru a acoperi și acest spor, fără renunțarea la alte beneficii.
”Trebuie să vedem la ce alte sporuri renunțăm, pentru că soluția nu este să dăm pădurarii afară. Așa cum mi-au propus săptămâna trecută colegii mei de la Regie, într-un plan de reorganizare pe care l-am respins vehement”, a adăugat Fechet.
Sindicaliștii anunță proteste masive
În replică, Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva a anunțat un protest de amploare miercuri, în fața Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP). Sindicaliștii acuză o campanie de presă menită să discrediteze angajații Romsilva, organizată chiar de Ministerul Mediului.
Tensiunile dintre minister și sindicaliști ating cote maxime, iar viitorul Romsilva pare incert. Cu un buget limitat și o serie de sporuri controversate, Guvernul trebuie să găsească rapid o soluție pentru a evita o criză profundă în domeniul silviculturii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
ANAF a transmis că a modificat...
Donald Trump se lovește de...
Pariurile economice pe Trump...
Ministrul Mediului, Apelor și...
În spațiul public a apărut un...
Pe lângă modificările fiscale...
Olaf Scholz, a spus în timpul unui discurs în...
Bursa de Valori de la București...
Luni, Klaus Iohannis a anunţat...
Președintele Donald Trump a...
Industria diamantelor din SUA...
Vicepreședintele Statelor...
Guvernul aprobă biletele de...
Programul DARPA „Theory of...
Canada pregătește o ripostă la tarifele americane.
Curs valutar BNR, 11 februarie...
Un pas înainte pentru...
Gigantul farmaceutic elvețian...
Uniunea Europeană a aprobat...