Pachetul fiscal va fi decis miercuri. Guvernul vrea legiferarea până pe 7 iulie
Guvernul se află în criză de...
ARCwaste Collection, o organizație dedicată colectării și tratării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), a anunțat că în 2023 a colectat și tratat peste 10.000 de tone de DEEE, atingându-și ținta prevăzută de legislație. Cu toate acestea, compania atrage atenția asupra dificultăților în procesul de colectare, din cauza lipsei unei infrastructuri municipale adecvate.
Cătălin Gurău, director general al ARCwaste Collection, a declarat că, deși au reușit să îndeplinească obiectivele de colectare pentru al doilea an consecutiv, procesul rămâne dificil din cauza lipsei infrastructurii municipale de colectare. Pentru a îmbunătăți eficiența și rentabilitatea operațională, compania intenționează să dezvolte relații pe termen mediu și lung cu operatorii de colectare și tratare, încurajându-i să implementeze standardele europene specifice.
ARCwaste Collection a preluat responsabilitatea a doi producători majori de DEEE - Arctic și Token Payment Services SRL, și colaborează cu 10 operatori de colectare și tratare din România. Pentru anul 2024, compania își propune o creștere semnificativă a cantității colectate de DEEE și consolidarea relațiilor cu partenerii.
Cu toate acestea, în ciuda progreselor înregistrate, infrastructura de colectare municipală rămâne o problemă majoră. În alte state europene, infrastructura municipală funcționează eficient și asigură o colectare semnificativă a DEEE-urilor, spre deosebire de situația din România, unde aceasta asigură sub 5% din cantitatea totală de DEEE-uri destinate tratării și reciclării.
ARCwaste Collection evidențiază că principalul neajuns în România este legat de colectare, în timp ce în alte țări se pun accent pe îmbunătățirea proceselor de tratare și reciclare. Compania avertizează că această situație duce la costuri mai mari pentru colectarea DEEE în România, comparativ cu alte țări din Uniunea Europeană.
În ciuda acestor provocări, s-au observat eforturi pentru reducerea presiunii speculative asupra tarifelor de colectare și implementarea unor măsuri pentru creșterea eficienței colectării. Pe termen mediu și lung, se preconizează dezvoltarea infrastructurii municipale de colectare și implementarea unor sisteme de trasabilitate pentru deșeurile electronice, în conformitate cu standardele europene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...