În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
ARCwaste Collection, o organizație dedicată colectării și tratării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), a anunțat că în 2023 a colectat și tratat peste 10.000 de tone de DEEE, atingându-și ținta prevăzută de legislație. Cu toate acestea, compania atrage atenția asupra dificultăților în procesul de colectare, din cauza lipsei unei infrastructuri municipale adecvate.
Cătălin Gurău, director general al ARCwaste Collection, a declarat că, deși au reușit să îndeplinească obiectivele de colectare pentru al doilea an consecutiv, procesul rămâne dificil din cauza lipsei infrastructurii municipale de colectare. Pentru a îmbunătăți eficiența și rentabilitatea operațională, compania intenționează să dezvolte relații pe termen mediu și lung cu operatorii de colectare și tratare, încurajându-i să implementeze standardele europene specifice.
ARCwaste Collection a preluat responsabilitatea a doi producători majori de DEEE - Arctic și Token Payment Services SRL, și colaborează cu 10 operatori de colectare și tratare din România. Pentru anul 2024, compania își propune o creștere semnificativă a cantității colectate de DEEE și consolidarea relațiilor cu partenerii.
Cu toate acestea, în ciuda progreselor înregistrate, infrastructura de colectare municipală rămâne o problemă majoră. În alte state europene, infrastructura municipală funcționează eficient și asigură o colectare semnificativă a DEEE-urilor, spre deosebire de situația din România, unde aceasta asigură sub 5% din cantitatea totală de DEEE-uri destinate tratării și reciclării.
ARCwaste Collection evidențiază că principalul neajuns în România este legat de colectare, în timp ce în alte țări se pun accent pe îmbunătățirea proceselor de tratare și reciclare. Compania avertizează că această situație duce la costuri mai mari pentru colectarea DEEE în România, comparativ cu alte țări din Uniunea Europeană.
În ciuda acestor provocări, s-au observat eforturi pentru reducerea presiunii speculative asupra tarifelor de colectare și implementarea unor măsuri pentru creșterea eficienței colectării. Pe termen mediu și lung, se preconizează dezvoltarea infrastructurii municipale de colectare și implementarea unor sisteme de trasabilitate pentru deșeurile electronice, în conformitate cu standardele europene.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....