Comănescu: Importăm paste făcute din grâul pe care-l exportăm în Italia! Aşa am ajuns?
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
EXCLUSIV
Gabriel Comănescu, preşedintele Grup Servicii Petroliere, a subliniat, într-un interviu acordat DC News, că România trebuie să renunţe la a mai exporta materie primă ci trebuie să se ocupe de prelucrarea în ţară a acestora şi de vânzarea produselor. 

Gabriel Comănescu a declarat, la DC News, că România trebuie să renunţe la a mai exporta materie primă: grâu, carcasa de porc, lemn, etc şi trebuie să vândă produse prelucrate care aduc plus-valoare. 

"Haideţi să nu mai vindem grâu. Haideţi să vindem făină, să vindem paste făinoase. Vă dau un caz concret: să ne uităm pe partea de procesare a cărnii; în România se cresc porci într-o anumită zonă, se duc undeva, se abatorizează şi se duc în altă ţară europeană, de unde se întorc salamuri şi alte mezeluri. Aşa am ajuns?

Sau din România, pleacă grâul din Alexandria în Italia şi de acolo se întorc paste făinoase. Înţeleg că grâul produs în zona Alexandria – Teleorman este foarte bun pentru paste. Şi cei de la Barilla cumpără grâul şi aduc paste Barilla în România. Toată această valoare adăugată în lanţ nu înseamnă taxe şi impozite suplimentare?", a declarat, la DC News, Gabriel Comănescu.

VIDEO: 

 

Citeşte şi: Gabriel Comănescu: România ar putea deveni cel mai mare producător de gaze din Europa

 

Gabriel Comănescu spus că România are mari rezerve de gaze naturale care nu sunt explorate și nici exploatate.

Omul de afaceri a spus că ”sunt zăcăminte de gaze în pământul României. Dar nu s-a făcut nimic. În afară de zăcământul de la Caragele. În rest au fost câteva tentative printre care cea a grupului Shell în Transilvania, care s-a închis cu o mare necunoscută. Nu știm ce rezultate au avut acele explorări”.

Președintele GSP a mai explicat că: ”Și în zona Mediașului a fost o sondă de explorare. o lucrare efectuată de compania germană Wintershall în colaborare cu Romgaz și iarăși s-a așternut tăcerea. Gurile bune vorbesc că s-au găsit gaze dar nu înțeleg de ce stăm și ne uităm”.

Gabriel Comănescu a afirmat că: ”Este cert că România are cel mai mare zăcătmânt și că poate deveni cel mai mare producător de gaze din Europa”.

Șeful GSP a amintit de zăcământul Groningen din Olanda, declarat până de curând cel mai mare din Europa, și care a ajutat la dezvoltarea acestei țări: ”Practic cu banii rezultați din zăcământ, Olanda si-a extins teritoriul”.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel