Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Gabriel Comănescu a declarat, la DC News, că România trebuie să renunţe la a mai exporta materie primă: grâu, carcasa de porc, lemn, etc şi trebuie să vândă produse prelucrate care aduc plus-valoare.
"Haideţi să nu mai vindem grâu. Haideţi să vindem făină, să vindem paste făinoase. Vă dau un caz concret: să ne uităm pe partea de procesare a cărnii; în România se cresc porci într-o anumită zonă, se duc undeva, se abatorizează şi se duc în altă ţară europeană, de unde se întorc salamuri şi alte mezeluri. Aşa am ajuns?
Sau din România, pleacă grâul din Alexandria în Italia şi de acolo se întorc paste făinoase. Înţeleg că grâul produs în zona Alexandria – Teleorman este foarte bun pentru paste. Şi cei de la Barilla cumpără grâul şi aduc paste Barilla în România. Toată această valoare adăugată în lanţ nu înseamnă taxe şi impozite suplimentare?", a declarat, la DC News, Gabriel Comănescu.
VIDEO:
Gabriel Comănescu spus că România are mari rezerve de gaze naturale care nu sunt explorate și nici exploatate.
Omul de afaceri a spus că ”sunt zăcăminte de gaze în pământul României. Dar nu s-a făcut nimic. În afară de zăcământul de la Caragele. În rest au fost câteva tentative printre care cea a grupului Shell în Transilvania, care s-a închis cu o mare necunoscută. Nu știm ce rezultate au avut acele explorări”.
Președintele GSP a mai explicat că: ”Și în zona Mediașului a fost o sondă de explorare. o lucrare efectuată de compania germană Wintershall în colaborare cu Romgaz și iarăși s-a așternut tăcerea. Gurile bune vorbesc că s-au găsit gaze dar nu înțeleg de ce stăm și ne uităm”.
Gabriel Comănescu a afirmat că: ”Este cert că România are cel mai mare zăcătmânt și că poate deveni cel mai mare producător de gaze din Europa”.
Șeful GSP a amintit de zăcământul Groningen din Olanda, declarat până de curând cel mai mare din Europa, și care a ajutat la dezvoltarea acestei țări: ”Practic cu banii rezultați din zăcământ, Olanda si-a extins teritoriul”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...