Brânză, chefir și vodcă din zer: cum își sabotează România propria industrie a laptelui
Președintele Asociației...
Miniștrii celor 164 de state membre a Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) se vor reuni la Abu Dhabi pentru o conferință bianuală în perioada 26-29 februarie, cu scopul de a ajunge la un acord asupra reformelor organismului comercial global, asupra comerțului electronic și asupra subvențiilor pentru pescuit și agricultură.
Comisarul european pentru comerț, Valdis Dombrovskis, a declarat că UE dorește să avanseze dezbaterea privind politica comercială și industrială, care include industrializarea țărilor cel mai puțin dezvoltate și, în același timp, limitarea efectelor negative asupra piețelor europene provocate de subvențiile abuzive ale unor state.
"Este important ce fel de poziție adoptă China în aceste discuții", a declarat Dombrovskis într-un interviu acordat Reuters.
Potrivit acestuia, China a fost țara care a beneficiat cel mai mult de pe urma OMC, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie interesată să păstreze relația cu aceasta și să fie pregătită să abordeze noi provocări.
"Dacă aceste probleme sunt lăsate deoparte, atunci diferite țări vor începe să le abordeze una câte una, în funcție de propria înțelegere și de dinamica politică", a spus el.
Cu toate acestea, nu se previzibil ca cea de-a 13-a conferință ministerială a OMC să producă un acord pe această temă. De asemenea, nu este de așteptat să se ajungă la un consens nici în ceea ce privește un alt subiect important, cel al Organului de apel, care acționează ca o instanță supremă la nivel mondial pentru soluționarea litigiilor comerciale.
Acesta nu a mai funcționat din 2019 când SUA au blocat numirea unor adjudecători.
"Dacă vorbim despre problema specifică a Organismului de Apel, până acum nu am văzut prea multă deschidere din partea SUA", a declarat Dombrovskis.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Președintele Asociației...
Plenul Senatului a dezbătut...
Banca Națională a României a anunțat cursul monedei...
Un început de an dificil pentru...
Analiștii HSBC identifică mai multe scenarii în care...
Cele trei state reprezintă 20%...
Acest avertisment vine în...
Ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității...
Polonia se pregătește să încheie un acord cu Statele...
România își acoperă integral...
Valoarea tichetelor de masă...
Autoritățile italiene...
Consilierul prezidențial Cosmin...
Guvernul reduce impozitul pe construcții la 0,5% pentru...
Guvernul intervine în regimul...
Guvernul introduce un nou...
Dorin Cojocaru vine, luni, în...
În luna februarie 2025, s-au...
Rusia și SUA au început...
Roșiile românești au revenit în...
România redeschide cea mai mare...
Cotaţia aurului a atins un nivel record.
Președintele Donald Trump a...
Tehnologia bateriilor se pregătește de un salt major,...
Cele mai mari firme care se...