Șeful Agenției Americane de Aviație (FAA) a avertizat că Boeing trebuie să se angajeze să efectueze „îmbunătățiri reale și substanțiale”, după serie de defecte de fabricație semnalate în 2023 și după incidentul din aer din luna ianuarie.
„M-am întâlnit marți cu șeful Boeing, Dave Calhoun, și cu echipa lui de conducere. Mesajul meu a fost clar: Boeing trebuie să se angajeze să efectueze îmbunătățiri reale și semnificative”, a postat Mike Whitaker, noul șef al FAA, pe rețeaua de socializare X.
„Pe tot parcursul procesului îi vom considera ca fiind principalii răspunzător pentru toate neregulile depistate”, a asigurat el. Această întâlnire dedicată securității zborurilor aeriene s-a desfășurat la sediul FAA din capitala federală Washington și s-a întins pe durata unei zile întregi, a ținut să precizez autoritatea de reglementare pe pagina site-ului său oficial, unde au fost postate inclusiv informații legate de incidentul din 5 ianuarie.
În acea zi, o ușă s-a desprins de carlinga unui avion aparținând Alaska Airlines la scurt timp după decolare. Un accident soldat doar cu rănirea ușoară a câtorva dintre pasageri. În acest proces, FAA a dispus menținerea la sol a celor 171 de aeronave 737 MAX 9 cu această configurație și a lansat o investigație asupra controlului calității producătorului.
„Schimbări fundamentale”
Mike Whitaker i-a informat marți pe directorii Boeing că trebuie să elaboreze un „plan cuprinzător de acțiune pentru a aborda problemele sistemice de control al calității pentru a atinge standardele de siguranță nenegociabile ale FAA”. „Efectuarea unor schimbări fundamentale va necesita un efort susținut din partea conducerii Boeing”, a spus Mike Whitaker.
Producătorul trebuie să-și prezinte planul de acțiune autorității de reglementare în termen de 90 de zile și trebuie să includă concluziile auditului lansat de FAA asupra lanțului de producție a Boeing, precum și recomandările unei comisii de experți independenți al cărei raport a fost publicat luni.
Acesta din urmă a concluzionat că sistemul de siguranță al Boeing prezenta deficiențe legate, în special, de proceduri „complexe”, care uneori au semănat „confuzie” în rândul angajaților. Ei au emis 53 de recomandări pentru a-și remedia cele 27 de constatări nesatisfăcătoare.
„Boeing trebuie să analize bine fiecare aspect al procesului de control al calității și să se asigure că întreprinderea nu se abate de la principiul siguranței”, a afirmat Mike Whitaker.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statele Unite și China au...
Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...
Românii care vor să câştige...
Preţurile de consum în scădere pentru a treia lună...
O tranzacție colosală, care...
Indicii principali au închis...
În era ascensiunii inteligenței...
Unitatea 2 CNE Cernavodă va...
Procesul antitrust împotriva...
Ministrul Finanțelor lansează o serie de avertismente.
Un pas major în automatizarea...
Ferrari nu cunoaște criza: profituri record într-un...
Aprecierea afișată de euro, de...
Bitcoin a crescut semnificativ vineri, depășind în goană...
BNR a comunicat cursul valutar...
Ministrul interimar al...
O deschidere condiționată pentru finanțare comună.
Gazele rusești, din nou pe masa...
Critici directe din partea...
Indicele bancar ROBOR a crescut...
O clauză frecvent întâlnită în unele contracte...
Compania va suporta toate costurile de restructurare.