Acordul convenit de cele două părți se referă la „exporturile neautorizate și retrimiterea de date tehnice către angajați și contractori străini, exporturile neautorizate de produse de apărare, inclusiv exporturi neautorizate de date tehnice către Republica Populară Chineză”, a precizat Departamentul de Stat într-un comunicat de presă.
De asemenea, acordul vizează „încălcări ale termenilor, condițiilor și clauzelor de autorizare restrictive” prevăzute în regulamentele care reglementează controlul comerțului cu arme.
Citește și Compania Boeing, pusă la punct: ”Faceți îmbunătăți reale”
Pedeapsa civilă este în valoare de 51 de milioane de dolari, dar Departamentul de Stat a fost de acord să rețină 24 de milioane de dolari, cu condiția ca fondurile să fie folosite pentru a consolida programul de conformitate al Boeing.
Compania este obligată să recruteze și un ofițer de conformitate pentru o perioadă inițială de 24 de luni, pentru a supraveghea condițiile acordului care prevede și efectuarea a două audituri privind respectarea legislației privind traficul internațional de arme (ITAR).
Citește și China provoacă la ”duel” companiile Airbus și Boeing
Un total de 199 de încălcări au fost identificate în urma unei „evaluări amănunțite de conformitate” lansată în urma unui raport voluntar al Boeing. „Toate încălcările au fost dezvăluite în mod voluntar, iar cele mai multe dintre ele datează de dinainte de anul 2020”, a subliniat Departamentul de Stat, adăugând că, de atunci, Boeing „a adus numeroase îmbunătățiri programului său de conformitate”. Un purtător de cuvânt al producătorului de avioane a asigurat că grupul este „hotărât să-și respecte obligațiile de control în materie comercială”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statele Unite și China au...
Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...
Românii care vor să câştige...
Preţurile de consum în scădere pentru a treia lună...
O tranzacție colosală, care...
Indicii principali au închis...
În era ascensiunii inteligenței...
Unitatea 2 CNE Cernavodă va...
Procesul antitrust împotriva...
Ministrul Finanțelor lansează o serie de avertismente.
Un pas major în automatizarea...
Ferrari nu cunoaște criza: profituri record într-un...
Aprecierea afișată de euro, de...
Bitcoin a crescut semnificativ vineri, depășind în goană...
BNR a comunicat cursul valutar...
Ministrul interimar al...
O deschidere condiționată pentru finanțare comună.
Gazele rusești, din nou pe masa...
Critici directe din partea...
Indicele bancar ROBOR a crescut...
O clauză frecvent întâlnită în unele contracte...
Compania va suporta toate costurile de restructurare.