Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
Adunarea Generală a Acţionarilor companiei va analiza propunerea de buget pentru anul în curs în data de 25 aprilie 2019. Consiliul de Administraţie propune acţionarilor un dividend brut de 0,73 lei/ acţiune, corespunzător unei repartizări de 87,4% a profitului net individual, după repartizarea la rezerva legală. Valoarea totală brută a dividendelor este de 247,5 milioane de lei, reprezentând un procent de 87,4% din profitul net individual după repartizarea la rezerva legală, stabilit pe baza situaţiilor financiare individuale auditate ale Electrica S.A. pentru anul 2018.
În anul 2018, Electrica S.A. a obţinut un profit net individual de 298 milioane de lei, în creştere cu 15,4% faţă de nivelul anului 2017, în baza situaţiilor financiare individuale auditate. La nivel consolidat, profitul net al Grupului Electrica, în anul 2018, este de 230 milioane de lei, în creştere cu 34,3% faţă de 2017, pe baza situaţiilor financiare consolidate auditate. Veniturile operationale totale ale Grupului Electrica, în anul 2018, s-au ridicat la valoarea de 5,778 miliarde de lei, un nivel similar cu cel al anului 2017.
Citește și: Bani mai puțini de investiții la Electrica. Explicația companiei
Pe segmentul de distribuţie, veniturile au crescut cu 2,3%, în contextul creşterii cantităţilor de energie electrică distribuite pe medie şi joasă tensiune, precum şi datorită investiţiilor record în reţeaua de distribuţie. În ceea ce priveşte segmentul de furnizare, veniturile nete s-au diminuat cu 5,4%, în principal ca efect al scăderii cantităţilor furnizate cu 3,4%, efect atenuat de îmbunătăţirea marjei brute.
Anul trecut, Grupul Electrica a distribuit aproximativ 17,7 TWh (în scădere cu 0,9% faţă de 2017) către un număr de aproximativ 3,8 milioane de utilizatori. Operatorii de distribuţie din cadrul Grupului au distribuit aproximativ 40,3% din energia electrică totală distribuită la nivel naţional către utilizatori finali.
"Anul 2019 marchează începutul unei noi perioade de reglementare, care aduce schimbări importante. Noi continuăm să credem cu tărie că este absolut necesar să avem un cadru de reglementare predictibil şi care să stimuleze în continuare investiţiile, motorul evoluţiei sistemului energetic românesc", a declarat Corina Popescu, director general Electrica S.A.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...