Compania Endava a închiriat peste 2.100 mp în UBC 0, cea mai înaltă clădire de birouri din România, dezvoltată în Iulius Town Timișoara
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Birourile Endava
Birourile Endava
  • Birourile Endava
Endava, una dintre companiile de servicii IT cu cea mai rapidă creștere din Europa, a inaugurat un nou centru de dezvoltare software, în clădirea de birouri United Business Center 3 (UBC 3) din ansamblul Iulius Town Timișoara. Sediul este unul temporar, compania având semnat un parteneriat privind închirierea a peste 2.100 mp în cel mai înalt imobil office din România, UBC 0, aflat în construcție în același proiect mixed – use.

Endava este prezentă în Timișoara din 2018, iar centrul de dezvoltare situat, în prezent, în clădirea UBC 3 reunește peste 100 de angajați. „Când am început activitatea din Timișoara, în 2018, eram cinci oameni dornici să construim și să dezvoltăm o comunitate pasionată de tehnologie și inovare, nu doar un business. Acum, la un an distanță, suntem peste 100 de arhitecți, programatori, testeri, analiști și administratori de sistem, manageri de business și de proiect. Ne dorim să continuăm procesul de dezvoltare al Endava Timișoara cu aceeași pasiune și dedicare cu care am început”, a declarat Iulian Tatarcan, Manager al centrului Endava din Timișoara.

În consens cu planurile de consolidare a activității pe plan local, Endava a închiriat un spațiu de peste 2.100 mp în cea mai înaltă clădire de birouri din România, UBC 0, care va fi inaugurată în ultimul trimestru al anului 2020. Cu o înălțime de 155 de metri și 27 de etaje, imobilul office clasa A din Iulius Town Timișoara va reprezenta un reper pentru piața de birouri la nivel național. „Noul parteneriat cu Endava reprezintă continuarea unei colaborări de lungă durată și de încredere dintre compania IULIUS și dezvoltatorul de software. Multinaționala britanică este prezentă și în proiectele office din ansamblul Palas Iași și din proximitatea Iulius Mall Cluj cu o suprafață totală de peste 15.000 mp. Alegerea Endava de a-și dezvolta centrul din vestul țării în Iulius Town Timișoara certifică standardele înalte și dotările de ultimă generație pe care clădirile office UBC le oferă, precum și avantajele asigurate de dezvoltarea lor ca parte a unor proiecte mixte”, a spus Laurențiu Manea, Office Buildings Manager Iulius Town Timișoara.

Endava se află în top cinci companii software din România după cifra de afaceri înregistrată în 2018 (501,8 milioane de lei), iar centrul de dezvoltare din Timișoara este cel de-al șaptelea din țară, după cele din Cluj-Napoca, Iași, Târgu-Mureș, București, Pitești și Brașov. „Adăugarea centrului din Timișoara în regiunea de nord-vest a Europei Centrale și de Est se datorează în primul rând potențialului ridicat al sectorului IT din acest oraș, al culturii oamenilor de aici, care se aliniază valorilor Endava, și al mediului universitar activ, cu o lungă tradiție în Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică. Avem planuri ambițioase de creștere în această locație și ne dorim să le oferim oamenilor care ni se vor alătura oportunități de dezvoltare, atât prin prisma proiectelor atractive pe care dorim să le aducem în această locație, cât și prin implementarea unor practici care s-au consolidat de-a lungul timpului în centrele noastre cu tradiție din Endava, precum cel din Cluj-Napoca. De asemenea, ne dorim să susținem diversele comunități din Timișoara în zona de tehnologie, educație și cultură și să creăm un impact pozitiv în jurul nostru”, a declarat Isabela Buhai, Manager Regional al regiunii de Nord - Vest a Europei Centrale și de Vest.

Implicarea Endava în comunitatea IT locală se realizează și prin intermediul seriei de evenimente Tech Flow, care a avut o primă ediție pe 12 noiembrie 2019, găzduită de centrul de evenimente Congress Hall, din Iulius Town Timișoara. Sub tema „The Future Is Cloud”, evenimentul tehnic a reunit peste 200 specialiști, care au discutat despre viitorul platformelor de tip Cloud și au împărtășit din experiența lor. Speakerii acestei ediții au fost Magnus Mårtenson, CEO Loftysoft, Azure MVP, Director Regional MICROSOFT, Mihai Sava, Senior DevOps Engineer Endava, și Mihai Stângaciu, Software Development Lead Endava.
Despre Endava

Endava este o companie publică de servicii IT, cu peste 18 ani de experienţă în domeniu, lucrând cu unele dintre cele mai cunoscute branduri în industrii ca cea Financiară, Asigurări, Telecomunicaţii, Media şi Tehnologie, Retail şi Bunuri de consum. Prin soluţiile sale de Digital Evolution, Agile Transformation şi Automation, Endava îşi ajută clienţii să atingă un nivel mai ridicat de interactivitate, flexibilitate şi eficienţă.

Alături de investiţiile făcute în consolidarea relaţiilor de lungă durată cu clienţii săi, Endava recunoaşte importanţa de a oferi angajaţilor săi oportunităţi de carieră pline atât de satisfacții, cât și de provocări. În acest fel, compania s-a poziţionat ca un angajator de top în anumite regiuni. În iulie 2018, Endava s-a listat la bursa din New York sub simbolul DAVA. Capitalizarea bursieră a companiei era de 2.03 miliarde de dolari la data de 12 iunie 2019.

Despre UBC 0 și proiectul mixt Iulius Town

UBC 0 va avea o suprafață construită de 74.000 mp, 155 de metri şi 27 de etaje. La fel ca toate clădirile din ansamblul mixt, este construită în conformitate cu standardele internaționale de sustenabilitate pentru „clădiri verzi”. Spaţiile de birouri vor avea o suprafaţă totală de 52.000 mp închiriabili. Suprafeţe generoase pe fiecare nivel, care vor ajunge până la 2.000 mp, spaţii fără coloane interioare, grad sporit de lumină naturală, datorat fațadei integral din sticlă, şi tehnologii ultramoderne şi soluţii eficiente din punct de vedere energetic sunt câteva dintre caracteristicile noii clădiri.

Iulius Town, dezvoltat de companiile IULIUS și Atterbury Europe este cea mai mare investiţie din vestul țării, în valoare totală de 442 milioane de euro. Pe segmentul office, Iulius Town are, în prezent, trei clădiri business în operare (UBC 1, UBC 2 și UBC 3 – 50.000 mp în total) și una în dezvoltare, UBC 0. Proiectul mixt Iulius Town include cea mai mare suprafaţă de retail din afara Capitalei, un nou concept de cinema, cel mai mare centru de sănătate şi fitness din România, trei săli de evenimente, restaurante şi cafenele tematice, un parc, carusel pentru copii şi aproximativ 4.070 de locuri de parcare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel