Gigantul farmaceutic Novartis a anunțat luni că, în cadrul studiului clinic pe care îl derulează, a fost confirmată, după 48 de săptămâni de tratament, superioritate medicamentului Scemblix (asciminib) față de standardul terapeutic actual de îngrijire a pacienților diagnosticați cu leucemie mieloidă cronică pozitivă la cromozomul Philadelphia. Compania intenționează să depună cereri de omologare în cursul acestui an.
Tratamentul experimental a demonstrat o rată semnificativă de răspuns atât la nivel statistic, cât și la nivel clinic, îndeplinind astfel cele două criterii primare de evaluare stabilite pentru programul Asc4first. Scemblix are, de asemenea, un profil de siguranţă mai favorabil decât cocktailul de imatinib, nilotinib, dasatinib şi bosutinib (TKIs), administrat în mod obişnuit la aceşti pacienţi.
Novartis intenționează să dezvăluie în detaliu rezultatele obținute la următorul congres medical. Între timp, laboratorul subliniază că mai mult de 60% dintre persoanele cu leucemie mieloidă cronică pozitivă la cromozomul Philadelphia nu prezintă un răspuns molecular la TKIs după un an, iar efectele secundare ale acestui tip de tratament determină un sfert dintre pacienți să renunțe la tratament înainte de cinci ani.
Programul Asc4first continuă, cu un nou punct de vedere prevăzut atunci când datele de 96 de săptămâni de tratament vor fi disponibile.
100 de milioane de dolari
Acest anunț vine după acordul de săptămâna trecută cu laboratorul american de biotehnologie Voyager Therapeutics. La scurt timp, acţiunile gigantului farmaceutic elveţian au înregistrat o creştere de 3,74% la 88,04 franci elveţieni.
În cadrul acestui acord, Novartis va plăti 100 de milioane de dolari (91 milioane de euro) companii Voyager Therapeutics, specializată în bolile neurologice, dintre care 20 de milioane în formă de participare. Acordul include dezvoltarea unui tratament pentru boala Huntington, o boală rară și ereditară, Voyager Therapeutics fiind responsabilă de etapele preclinice, în timp ce Novartis va asigura faza de dezvoltare clinică și comercializare.
"Acest acord consolidează arsenalul Novartis pentru posibile terapii genetice", a reacţionat Stefan Schneider, analist la Vontobel, într-un comentariu bursier, reamintind că grupul elveţian este deja bine poziţionat asupra acestui tip de tratament.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...