Companie oferă 15.000 de euro angajaților care vor să-și întemeieze o familie
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
O nouă modalitate de a atrage tineri talentați
O nouă modalitate de a atrage tineri talentați
Recrutarea nu este o sarcină ușoară pentru nicio companie. Uneori, unele companii trebuie să depună eforturi și și să vină cu argumente suplimentare în încercarea de a atrage angajați bine pregătiți.

Trecând, probabil, în revistă, ce au făcut alții pentru a-și completa echipele de lucru cu profesioniști de perspectivă, compania canadiană Osedea, specializată în tehnologie digitală, cu filiale în numeroase țări, inclusiv din Europa, a găsit o soluție mai rar întâlnită. 

Directorul prospăt înființatei sucursale franceze, cu sediul la Toulouse, și-a propus să angajeze între 10 și 15 tineri absolvenți cu rezultate foarte bune. În principal, dezvoltatori, designeri și experți în domeniul digital. 

Dar cum să convingi aceste tinere talente să-ți bată la ușă? Simplu: promiți marea cu sarea. Zis și făcut. De exemplu, compania se angajează să-i sprijine financiari pe lucrătorii care intenționează să-și întemeieze o familie cu o subvenție de 15.000 de euro.

"Știm că angajații noștri încearcă să devină părinți. Dar perspectiva de a avea copii la început de carieră sau la o vârstă tânără poate fi complicat. De aceea ne oferim să le acordăm acest sprjin financiar”, a explicat directorul filialei franceze.

În plus, angajații care rămân în cadrul companiei timp de cel puțin doi ani vor fi recompensați pentru loialitatea lor. Aceștia vor primi două săptămâni suplimentare de concediu plătit și un cec de 5.000 de euro. Această sumă este menită să le permită "să-și îndeplinească unul dintre visele lor", potrivit companiei. Unele promisiuni sunt mai tradiționale, cum ar fi posibilitatea de a lucra de la distanță.

Citește și Noile precizări din Codul muncii privind programul de muncă

Legea 283/2022 a schimbat acestă formulare. Prin urmare, articolul în cauză are acum trei alineate. Primul reia, practic, textul anterior. Alineatele 2 și 3 vin să clarifice sintagma ”programul de muncă”, definit acum ca ”model de organizare” a activității prin care sunt stabilite orele și zilele când începe și când se încheie prestarea muncii.

La rândul său, „modelul de organizare” este prezentat acum ca fiind „forma de organizare a timpului de muncă și repartizarea sa în funcție de un anumit model stabilit de angajator.”

Practic, este o reconfirmare a dreptului angajatorul de a stabili organizarea și funcționarea unității, inclusiv în privința programului de muncă, cu excepția salariaților care își desfășoară activitatea la domiciliu și care își stabilesc singuri programul și a telesalariaților care stabilesc de comun acord cu angajatorul acest aspect. ....

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...

Deturnare de ... aluminiu la Bursa Metalelor de la Londra

Nu a durat mult până când cineva a găsit o modalitate de...

Cum poate achiziționa China cipurile Nvidia interzise

Altfel spus, nimic nu este imposibil.

Curs valutar BNR. Una caldă, alta rece pentru leu

Curs valutar BNR, 23 aprilie 2023.

Șoferii pot achita Rovinieta pentru 10 zile prin SMS

O veste bună vine pentru șoferii care au nevoie de...

Adunarea generală a L’Oréal, „un start-up vechi de un secol”

Numărul unu mondial al produselor de frumusețe a...

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...

Google face o nouă investiție majoră într-un centru de date

Google a ales Olanda pentru noul său centru de date în...

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...


pixel