Companie păcălită cu 3.000 de telefoane şi abonamente NOI, în numele unui sindicat fals
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Evaziune fiscală masivă în Prahova. 

10 persoane sunt audiate la Ploiești într-un dosar de evaziune. Un grup infracțional e bănuit că a făcut două contracte cu o companie de telefonie pentru aproape 3.000 de telefoane și tot atâtea abonamente, în numele unui sindicat fals. Procurorii DIICOT Ploiești și polițiștii au făcut joi 14 percheziții domiciliară într-o cauză de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și evaziune fiscală.

În 2020, membrii grupului infracțional au încheiat cu o societate de profil două contracte de furnizare de servicii de telefonie mobilă pentru 2.201 abonamente și 2.825 telefoane mobile, informeză DIICOT. Ulterior, aceștia nu au plătit contravaloarea abonamentelor, iar telefoanele mobile au fost vândute sub preţul pieţei, fără documente legale, prin intermediul unor persoane fizice şi juridice.

Pentru păcălirea companiei, membrii grupului infracțional au constituit un sindicat, folosit apoi în activitatea infracțională pentru a crea aparența că abonamentele de telefonie sunt destinate membrilor sindicatului.

Conform IGPR, gruparea a acționat în județele Prahova și Dâmbovița. Prejudiciul este de 2.510.925 lei. Zece persoane sunt audiate, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel