Companii din România în topul Deloitte CE Technology Fast 50

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
România este prezentă în clasamentul din acest an Deloitte Fast 50 pentru Europa Centrală şi de Est cu două companii, la categoria principală, Technology Fast 50, respectiv la categoria Rising Stars, au anunţat, vineri, reprezentanţii Deloitte România. Este vorba despre companiile Trencadis şi Mondly.

Compania Trencadis, specializată în soluţii software pentru mediul guvernamental şi de afaceri, ocupă cea mai bună poziţie în top în rândul business-urilor din România, situându-se pe locul 13, cu o rată de creştere a veniturilor de 730%. Practic, este al patrulea an în care compania reuşeşte să intre în top. Fondată în anul 2007, Trencadis îşi desfăşoară, în prezent, activitatea în Bucureşti, Cluj-Napoca, Baia Mare şi Oradea şi a avut o cifră de afaceri de 5,96 de milioane de euro, în 2017.

Compania de învăţare de limbi străine Mondly, care a creat o platformă ce foloseşte tehnologii de ultimă oră, precum chatbots cu recunoaştere vocală, realitate augmentată şi virtuală, pentru a ajuta utilizatorii să înveţe limbi străine, a intrat în categoria Rising Stars, care oferă recunoaştere afacerilor mai tinere, cu minimum trei ani de activitate şi venituri de cel puţin 30.000 de euro, care sunt ineligibile pentru categoria principală Fast 50, dar au creşteri atât de puternice, încât au şanse mari să intre în top în anii următori. Mondly a fost înfiinţată în anul 2013, compania fiind inclusă pentru prima dată în programul Fast 50, dar care se află şi pe locul 7 între cele zece companii Rising Stars, cu o rată de creştere a veniturilor de 854%.

La nivelul Europei Centrale, ediţia din acest an a Deloitte CE Technology Fast 50 a atins un nou record al ratei medii de creştere a companiilor din top, de 1.290% între anii 2014 şi 2017.

Topul Fast 50 din 2018 este condus de către două companii din Cehia care s-au aflat şi anul trecut între primele cinci. Câştigătorul din acest an este producătorul de imprimante 3D Prusa Research, care are o rată de creştere de 17.118%, urmată de portalul de rezervări de zboruri Kiwi.com, câştigătorul anului trecut, cu o rată de creştere de 14.377%. Podiumul este încheiat de Q Software, un furnizor de soluţii digitale din Croaţia.

De asemenea, premiul The Most Disruptive Innovation, oferit de Deloitte Central Europe din 2016, ce recunoaşte companiile a căror inventivitate permite dezvoltarea de soluţii care pot schimba în mod dramatic pieţe mature şi reţele de valori, a fost câştigat de Brolis Semiconductors, o companie de high-tech din Lituania pentru dezvoltarea unui senzor non-invaziv de constituenţi sangvini, bazat pe laser.

În acelaşi timp, anul trecut, compania românească UiPath, care produce software de automatizare robotizată a proceselor, a primit o distincţie specială la categoria Most Disruptive Innovation.

Pentru a fi eligibile în principala categorie Fast 50, companiile care activează în domeniile hardware, software, fintech, telecomunicaţii, media, tehnologie de mediu şi sănătate trebuie să îndeplinească mai multe criterii financiare, printre care să aibă un venit minim de 50.000 de euro în primii trei ani şi un venit operaţional în anul curent (2017) de cel puţin 100.000 de euro, să aibă sediul central în Europa Centrală şi să dezvolte sau să producă tehnologii patentate sau să deţină proprietate intelectuală patentată. Câştigătorii sunt selectaţi după criteriul ratei de creştere a veniturilor în perioada 2014 - 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bitcoin / Foto: Freepik
Euro vs dolar / FOTO: Freepik

Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar

Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...

Jeff Bezos și Elon Musk
Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
Bună dimineața! / Foto: rawpixel.com
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...


pixel