Controale la companiile din energie ale Inspecției Muncii
Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de...
Organizatia HORA este autoritatea reprezentativă a industriei ospitalității românești.
După o criză fără precedent, cauzată de pandemie, care a însemnat 2 ani de colaps financiar și îngenungcherea industriei ospitaltiății, afacerile din domeniu abia au început să intre pe o pantă de revenire și au nevoie de predictibilitate și stabilitate, arată organizația într-un comunicat. „Înțelegem necesitatea îmbunătățirii măsurilor fiscale și credem în eficientizarea colectării taxelor ca măsură principală, dar făcute în ideea de a nu opri creșterea economică, în contextul recesiunii globale care se resimte puternic”.
Companiile cu capital romanesc nu dispun de o capitalizare suficientă pentru a evolua pozitiv în contextul actual, astfel că avem nevoie de un dialog deschis imediat pornind de la o serie de premise, printre care faptul că industria ospitalității este încă în reconstrucție după doi ani de pandemie și creșterile de prețuri cu care s-a confruntat în ultimele două luni, precum și deficitul de personal fără precedent, care amenință dezvoltarea afacerilor cel puțin la fel de mult precum recesiunea economică. „Înțelegem că proiectul impozitului specific poate nu are forma ideală, însă avem toată deschiderea și ne dorim să contribuim la rescrierea proiectului, astfel încât să fie coerent și de bun august, dar nu putem accepta eliminarea lui completă, fără un dialog prealabil. Fundamentul pornește de la nevoia acerbă de debirocratizare, avem nevoie de un flux administrativ și de o birocrație înlesnită pentru a încuraja mediul economic și pentru a crește randamentul bugetelui de stat. Eliminarea acestui impozit pe nepusă masă, va însemna pentru cel puțin 50% din afacerile din domeniu falimentul”, arată organizația.
Un comunicat asemănător a transmis Alianța pentru Turism, care își exprimă îngrijorarea cu privire la modificările fiscale anunțate în spațiul public în ultima săptămână, în special modificarea legată de eliminarea impozitului specific, și solicită o consultare în prealabil cu organizațiile reprezentante ale mediului privat.
Vom avea cel mai aglomerat weekend de Rusalii din ultimii doi ani, fiind înregistrate cu 144% mai multe înnoptări decât anul trecut. Vacanțele rezervate pentru Rusalii în România sunt cu 40% mai scumpe ca anul trecut.
Se anunță o vară extrem de aglomerată pentru hotelierii și operatorii din industria turismului intern, mai ales că este pentru prima dată când nu mai există restricții de călătorie după doi ani de pandemie.
În plus, cardurile de vacanță pentru 2022 au început să fie încărcate, astfel că românii au început deja să își rezerve sejururile de vară, profitând de ofertele estivale de tip early booking și de faptul că au posibilitatea de a achita cazarea cu tichetele primite (inclusiv cu cele rămase nefolosite din 2019 și 2020, pe care le mai pot utiliza doar în luna iunie).
Mai mult decât atât, potrivit platformei hoteliere online Travelminit.ro, a fost înregistrată o creștere semnificativă a rezervărilor pentru weekendul prelungit (sâmbătă, duminică și luni) de Rusalii, care s-a sincronizat anul acesta și cu debutul vacanței copiilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de...
De la 2 martie intră în vigoare...
Ministrul Mediului are o veste...
Ministerul Finanțelor și-a...
Rezervele valutare ale BNR au...
Leul s-a apreciat, miercuri, în...
Indicele bancar a înregistrat o nouă scădere.
Inflaţia în zona euro a...
Comisia Europeană a publicat marţi "Raportul anual privind piaţa unică...
Marcel Boloş: Sunt şapte judeţe...
Premierul spaniol Pedro Sanchez anunţă o creştere cu 8%...
Dan Suciu, purtătorul de cuvânt...
În ultimul său raport, Curtea...
"Dacă ajungi la vârsta mea, dar...
Dumitru Nancu, directorul...
Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în...
Achiziţia Vodafone Ungaria s-a...
Ministrul Adrian Câciu a...
Probabil că va exista o nouă revenire a prețurilor...
Metalul prețios și-a recâștigat rolul de refugiu...
Autorităţile europene de...