Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope, cu peste 240.000 de angajaţi, este afectat de încetinirea vânzărilor de automobile pe plan global şi de trecerea de la maşinile pe benzină şi motorină la cele electrice şi hibride.
Concedieri masive. Senatorii caută soluții. E vorba de bani
Continental a precizat că aproximativ 520 de locuri de muncă vor fi pierdute în 2024, când va fi închisă fabrica din Roding, unde se fac componente hidraulice pentru motoarele pe benzină şi motorină.
Alte 850 de locuri de muncă ar putea fi pierdute la unitatea din Limbach-Oberfrohna, când nu se vor mai produce componente pentru motoarele pe motorină, din 2028, şi încă 2.200 de slujbe în Babenhausen, a precizat Continental.
Toate cele trei fabrici sunt Germania.
De asemenea, în SUA, la uzina din Newport News, vor fi eliminate încă 720 de locuri de muncă în 2024, iar în Pisa, Italia, 750 de slujbe sunt ameninţate deoarece din 2028 va fi oprită producţia de componente pentru motoarele pe benzină.
În plus, Continental a informat că va începe discuţii cu reprezentanţii muncitorilor de la fabrica sa din Rubi, Spania, unde lucrează 760 de angajaţi.
Profitul operaţional ajustat al Continental a scăzut cu 20% în trimestrul trei din 2019, iar grupul german a avertizat luna aceasta că se aşteaptă la o scădere cu 6% a producţiei de maşini şi camionete.
Continental AG nu se aşteaptă la o îmbunătăţire a producţiei auto globale în următorii cinci ani.
"În cel mai bun caz, ne aşteptăm la un trend uşor descendent în 2020", a afirmat directorul financiar Wolfgang Schaefer.
Compania se aşteaptă ca în trimestrul patru din 2019 producţia auto să scadă în continuare în China, Europa şi America de Nord. Din cauza încetinirii preconizate a producţiei auto mondiale, grupul german a decis să treacă în conturile sale o depreciere a activelor de 2,5 miliarde euro, în principal legate de achiziţiile făcute înainte de 2008.
Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...