Când se lansează programul Casa Verde Fotovoltaice 2025
Adrian Corbu, vicepreşedinte al Administraţiei Fondului...
Începând de luni, taţii copiilor născuţi sau adoptaţi după această dată vor avea un concediu de aproape două luni şi ar urma să se bucure de primele două săptămâni în acelaşi timp cu mama, imediat sau după naştere sau adoptarea copilului. Restul de şase săptămâni de concediu paternal pot fi împărţite în primele 12 luni de la naştere sau adoptare.
Guvernul socialist condus de Pedro Sanchez a aprobat recent o lege privind egalizarea progresivă a concediului paternal cu cel maternal, astfel încât în anul 2020 concediul paternal va fi de 12 săptămâni pentru ca în 2021 să ajungă la 16 săptămâni. În acel an cele două concedii vor fi egale şi non-transferabile pentru ambii părinţi.
Citește și: Concediu dublu pentru angajați. Cine sunt beneficiarii
Prin această măsură, care trebuie validată şi de Congresul Deputaţilor, camera inferioară a Parlamentului, Spania se plasează în fruntea Europei cu privire la egalitatea dintre concediul paternal şi cel maternal. Islanda este ţara europeană în care cele două concedii sunt cele mai apropiate, în timp ce în interiorul Uniunii Europene, Suedia este ţara cu cele mai apropiate concedii paternale şi maternale. In Islanda fiecare părinte beneficiază de cinci luni de concediu plătit non-transferabil, la care se adaugă alte două luni transferabile. Suedia oferă 480 de zile de concediu (16 luni) subvenţionat pentru fiecare copil, dintre care 90 de zile sunt rezervate pentru fiecare părinte şi nu sunt transferabile, iar restul pot fi împărţite între părinţi.
Cele mai puţin egalitare ţări din UE sunt Olanda şi Italia unde taţii beneficiază de un concediu parental de doar trei respectiv cinci zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Corbu, vicepreşedinte al Administraţiei Fondului...
Dumitru Nancu, directorul...
Rezerva Federală a SUA (Fed) a...
Acționarii Băncii Transilvania...
În ultima ședință a actualului...
Târg de Crăciun la MADR.
Premierul Ungariei, Viktor...
Danemarca a avertizat că marina...
Grupaj de știri.
Centrala electrică Mintia...
Compania Stoli Vodka, cunoscută anterior sub numele de...
Cei aproximativ 1,7 milioane de locuitori din capitala...
Contractele futures la cacao au depășit pragul de 12.000...
O bombă plasată pe un scuter în...
Curs valutar BNR, 18 decembrie 2024.
Declaraţii ale premierului, la...
Agenţia Naţională de...
Poliția britanică poate confisca aproape 2,7 milioane de...
În luna octombrie 2024,...
Bitcoin atrage atenția...