Concesii pentru primari. Guvernul va plăti pentru cheltuielile sociale
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea
Liderii coaliției de guvernământ discută încă despre proiectul de buget pe anul 2019 încercând să găsească soluții de alocări mai consistente pentru administrațiile locale, în condițiile în care primarii orașelor mari și-au declarat nemulțumirea față de bugetul publicat de Ministerul de Finanțe. Potrivit Digi24, Guvernul ar putea să-și asume integral cheltuielile cu asistența socială, în condițiile în care până acum 10% din acești bani trebuiau asigurați de către primării.

Totodată, coaliția ar fi convenit ca primăriile să păstreze 60% din încasările din impozitul pe venit, așa cum au solicitat. În schimb, banii pe care consiliile județene îi trimit la bugetul central ar urma să fie redistribuiți de către Ministerul de Finanțe către județe în mod egal, indiferent de numărul de locuitori. Astfel, județele mai bogate vor contribui mai mult, iar cele mai sărace vor avea mai mulți bani la dispoziție pentru echilibrarea bugetelor locale.

Citește și: Buget 2019, epopeea continuă. Ce etape trebuie să mai parcurgă

Propunerile coaliției ar putea fi discutate cu primarii din Asociația Municipiilor din România în cadrul unei întâlniri cu ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, la care ar putea participa și liderul PSD, Liviu Dragnea.

Discuțiile din coaliție au ca scop și obținerea sprijinului UDMR pentru proiectul de buget, în condițiile în care președintele Uniunii, Kelemen Hunor, s-a declarat deja nemulțumit de sumele care vor rămân în bugetele comunităților locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel