Contract semnat. India va produce, sub licență, racheta rusească Igla

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Semnare contract
Semnare contract
Rusia a semnat un contract, ce permite livrarea în India de rachete antiaeriene portabile Igla-S. În virtutea aceluiași document, India va putea produce, la ea acastă, acest tip de armă sub licență, relatează agenția Reuters.

Igla-S este un sistem de apărare aeriană portabil (MANPADS) ce poate fi tras de un om sau de un echipaj pentru a doborî un avion inamic. 

„Am semnat deja documentul corespunzător și acum, împreună cu o companie privată indiană, organizăm producția de Igla-S MANPADS în India”, a declarat TASS, Alexander Mikheyev, șeful societății Rosoboronexport, care se ocupă de exportul armamentului rusesc.

India este cel mai mare importator de arme din lume, iar Rusia rămâne cel mai mare dintre furnizării ei, în ciuda prejudiciilor aduse reputației armatei și armamentului său din cauza războiului din Ucraina, unde Rusia a suferit numeroase eșecuri în fața unei armate mai mici, dar foarte motivate și echipate după standarde occidentale. 

Potrivit Institutului Internațional pentru Pace din Stockholm (SIPRI), Rusia a reprezentat 45% din importurile de arme ale Indiei între 2018 și 2022, Franța oferind 29% și Statele Unite 11%.

Într-o altă declarație, pentru agenția RIA, același Mikheyev a precizat că „Rosoboronexport lucrează cu întreprinderi publice și private indiene pentru a organiza producția comună de arme pentru aviație, în vederea integrării lor în flota de avioane militare a Indiei”.

Deocamdată, subliniază Reuters, nu există date concrete privind acele companii indiene care sunt implicate în acest program de colaborare sau când ar putea demara potențial producție de rachete Igla. Totuși, merită menționat faptul că, la începutul anului, India și Rusia au pornit producția în comun a puștilor de asalt AK-203 Kalashnikov.

În același timp, în cazul în care contractul pentru rachetele Igla nu se va concretiza, nu ar fi nici o surpriză. Au fost numeroase situații, de-a lungul timpului, când autoritățile de la New Delhi au dat înapoi chiar și atunci când lucrurile păreau bătute ferm în cuie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Insolvență / FOTO: Freepik
Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Foto: Freepik.com
Biroul unui judecător / Foto: Freepik
Hidroelectrica
Mircea Fechet / FOTO: Gov.ro
Miliardarul și invetitorul american Ray Dalio / FOTO: Wikipedia
Boeing
Eolian offshore / FOTO: Freepik

Energia eoliană offshore: Ce a rămas din gloria de altădată?

Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...

Platformă petrolieră / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Casa de schimb valutar: Foto: Oana Pavelescu
Criză economică / Foto: Freepik

Norvegia pierde o avere: Zeci de miliarde au fost spulberate

Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...

Donald Trump vorbește la telefon
Panouri fotovoltaice /FOTO: Pagina de Facebook a AFM
Unifarm / Foto: Agerpres
Camioane/ Foto: Freepik

RO e-Transport, frânat de Guvern care amână sancțiunile

Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...

Lucrător la spații verzi / Foto: Freepik
Mașini / Foto: Freepik
La bancă
Familie / Foto: Freepik
Cristian Popa, BNR
Steagul Bulgariei
Donald Trump și Elon Musk
Donald Trump / Foto: Flickr
Bani / Foto: DCBusiness

pixel