Proiectul care e va realiza în următoarele 45 de luni prevede şi construirea unei clădiri administrative şi a unui imobil în care vor fi amenajare spaţii comerciale şi două săli de conferinţă.
"Investiţiile în turism fac parte din programul de guvernare, iar acestea sunt prioritare pentru dezvoltarea sectorului de turism din ţara noastră. Iată că astăzi vorbim despre încă un proiect ambiţios, un port turistic de agrement în judeţul Călăraşi, cu o suprafaţă totală de 2,45 hectare, care presupune crearea unei capacităţi pentru 250 de ambarcaţiuni medii şi mici, cheuri, platforme portuare dar şi diguri de apărare împotriva inundaţiilor. Valoarea proiectului este de 86,5 milioane de lei, din care Ministerul Turismului va asigura o finanţare de 70% din investiţia de bază, sumă care se ridică la aproape 52 de milioane de lei, restul fiind asigurat de Consiliul Judeţean Călăraşi", a declarat ministrul Bogdan Trif.
Potrivit sursei citate, ministrul Turismului şi-a exprimat satisfacţia că autorităţile locale au înţeles importanţa infrastructurii şi sprijină dezvoltarea investiţiilor în domeniu.
Răzvan Cuc, decis să facă restructurări masive în Ministerul Transporturilor
"Mă bucur să văd că autorităţile locale au înţeles importanţa dezvoltării infrastructurii turistice dar şi creşterea atractivităţii acestei zone, având în vedere că cel mai spectaculos tronson al Dunării se află pe teritoriul ţării noastre. Am fost, la începutul lunii mai, la inaugurarea instalaţiei nocturnei care pune în valoare cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa, Chipul lui Decebal. Era necesar ca această statuie să fie luminată pentru a creşte atractivitatea în acea zonă. Acum, a venit rândul autorităţilor locale din Călăraşi să realizeze portul turistic de agrement. Trebuie spus, încă o dată, că măsurile guvernamentale sunt menite să stimuleze industria turismului din România, iar investiţiile sunt cu atât mai necesare pentru dezvoltarea infrastructurii turistice din ţara noastră", a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului.
Proiectul "Dezvoltarea turistică a Braţului Borcea-Călăraşi" prevede şi construirea unui atelier de reparaţii ambarcaţiuni, cu macara pivotantă pentru ridicarea ambarcaţiunilor, o rampă de lansare în apă a ambarcaţiunilor, sistem de pontoane plutitoare, piloni verticali pentru culisarea ansamblului plutitor şi o platformă de parcare pentru 167 locuri din care 6 locuri pentru persoane cu dizabilităţi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...