Coreea de Nord, bănuită de americani că ar fi în spatele furtului a 615 milioane de dolari în criptomonede
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Cristian Vasile(Criptomonede): Este foarte important să vă alegeți un partener care să meargă cu voi de mână până la capăt / Foto: Pexels.com
Cristian Vasile(Criptomonede): Este foarte important să vă alegeți un partener care să meargă cu voi de mână până la capăt / Foto: Pexels.com
Oficialii americani leagă hackerii nord-coreeni de un jaf de 615 milioane de dolari în criptomonede.

Grupul de hackeri Lazarus, sprijinit de statul nord-coreean, este legat de un masiv atac IT care a dus la furtul a 615 milioane de dolari în active digitale, susțin oficialii americani, citați de CNBC.

Biroul de control al activelor străine din cadrul Departamentului Trezoreriei a anunțat noi sancțiuni împotriva unui portofel ethereum aparținând Lazarus.

Potrivit cercetătorilor în domeniul criptografic, portofelul identificat conține fonduri legate de un atac asupra Ronin Network, care susține popularul joc blockchain Axie Infinity. În urma atacului au fost furate active în valoare de peste 600 de milioane de dolari.

Hackerii exploatează ceea ce este cunoscut sub numele de "pod" blockchain, care permite utilizatorilor să își transfere activele digitale de la o rețea criptografică la alta. Punțile sunt un instrument din ce în ce mai popular în lumea în creștere rapidă a "finanțelor descentralizate", sau DeFi.

Sancțiunile recent anunțate interzic persoanelor și entităților din SUA să facă tranzacții cu contul de ethereum identificat, pentru a se asigura că hackerii nu pot "încasa" fondurile pe care le-ar putea deține la bursele de criptomonede americane, a declarat firma de analiză blockchain Elliptic într-o postare pe blog.

Lazarus, despre care se crede că este operat de statul nord-coreean, a fost asociat cu mai multe atacuri cibernetice majore de-a lungul anilor, inclusiv cu un atac din 2014 asupra Sony Pictures și cu atacurile ransomware WannaCry din 2017.

Coreea de Nord a încercat în numeroase rânduri să folosească cripto-monedele ca modalitate de a se sustrage sancțiunilor americane, potrivit experților în securitate cibernetică.

La începutul acestei săptămâni, Virgil Griffith, un expert american în cripto, în vârstă de 39 de ani, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a ajutat Coreea de Nord să folosească monedele virtuale pentru a se sustrage sancțiunilor, transmite Mediafax.

Susținătorii criptomonedelor spun că acestea sunt un instrument ineficient în spălarea câștigurilor obținute în mod ilicit, deoarece activitatea este înregistrată într-un registru public cunoscut sub numele de blockchain.

Cu toate acestea, infractorii au la dispoziție o serie de tehnici pentru a spăla criptomonede, potrivit Elliptic. Compania a declarat că analiza internă sugerează că atacurile Ronin "au reușit să spele 18% din fondurile furate" începând de joi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel