Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Măsură va pune capăt acestei practici controversate vechi de secole, pe fondul unui sprijin tot mai mare pentru bunăstarea animalelor, informează Reuters.
Acest obicei a fost considerat cândva o modalitate de îmbunătățire a rezistenței fizice în timpul verii umede coreene. Dar această practică a devenit limitată în mare parte fiindcă tot mai mulți coreeni consideră acum câinii ca fiind animale de companie iar criticile privind modul în care sunt sacrificați câinii au crescut.
Activiștii spun că majoritatea câinilor sunt sacrificați într-un mod brutal pentru carne, deși crescătorii și comercianții susțin că s-au făcut progrese în ceea ce privește sacrificarea ”umană” a acestor animale.
Susținerea interdicției cărnii de câine a crescut sub conducerea președintelui Yoon Suk Yeol, un iubitor de animale care a adoptat șase câini și opt pisici, de asemenea un critic vocal al consumului de carne de câine.
Proiectul de lege a fost adoptat cu un număr de 208 voturi și două abțineri în parlamentul unicameral.
Legislația, care are ca scop "oprirea consumului de carne de câine", va intra în vigoare după o perioadă de grație de trei ani. Creșterea și sacrificarea câinilor pentru a produce carne pentru consumul uman va fi pedepsită cu până la trei ani de închisoare sau cu amenzi de 30 de milioane de woni (22.800 de dolari). Proiectul de lege nu stipulează nicio sancțiune pentru consumul de carne de câine în sine.
Într-un sondaj publicat luni de Animal Welfare Awareness, Research and Education, un think tank cu sediul la Seul, peste 94% dintre respondenți au declarat că nu au mâncat carne de câine în ultimul an și aproximativ 93% au declarat că nu vor face acest lucru în viitor.
Eforturile anterioare de a interzice vânzările de carne de câine au eșuat în fața protestelor din industrie, iar proiectul de lege urmărește să ofere compensații pentru ca întreprinderile să se poată retrage din acest comerț.
Son Won-hak, un oficial de la Asociația coreeană a cărnii de câine, o coaliție de crescători și vânzători din această industrie, a declarat că grupul intenționează să sesizeze Curtea Constituțională a țării pentru a pune la îndoială legitimitatea legii.
Ministerul Agriculturii a estimat că, până în aprilie 2022, aproximativ 1.100 de ferme creșteau 570.000 de câini pentru a fi serviți în aproximativ 1.600 de restaurante.
Asociația fermierilor a declarat că interdicția va afecta 3.500 de ferme care cresc 1,5 milioane de câini, precum și 3.000 de restaurante.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...