Corina Crețu: România nu a făcut cererea de prefinanțare din PNRR
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Corina Crețu
Corina Crețu
Europarlamentarul Corina Crețu spune că lucrurile evoluează foarte greu în România în privința PNRR-ului. Fostul comisar european precizează că România va face obiectul unui audit în lunile ianuarie-februarie, care va arăta dacă au fost îndepliniți primii pași asumați în PNRR. Dacă acest lucru nu s-a întâmplat, totul riscă se blochează, mai precizeză Corina Crețu citată de DCNews.     

"În domeniul autostrăzilor, cum pot eu să cred ce promite guvernul României? Am văzut de la Comisia Europeană cât de greu se mișcă lucrurile. Atât timp cât în 30 de ani nu s-au făcut 500 de kilometri de autostradă, România s-a angajat să facă 450 de kilometri până în 2026? Vă reamintesc că PNRR-ul nu poate fi făcut pe bucăți. În ianuarie-februarie va veni un audit care să vadă dacă acea bornă, acele obiective stabilite de România până în ianuarie au fost îndeplinite și dacă unul din acestea nu a fost îndeplinit, de pildă digitalizarea ANAF, practic se blochează totul și se reiau în momentul în care se îndeplinesc. De aceea spun că sunt foarte pesimistă. Nu cred, având în vedere egoismul cumva de înțeles al statelor nebeneficiare, nu cred că România va mai beneficia de prelungiri de termene, de de derogări, de excepții, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată. Acest lucru este deja stabilit în regulamentul PNRR-ului: nu se pot face derogări. Dacă un element nu este îndeplinit se blochează totul temporar," a spus Corina Crețu la emisiunea BE EU, prezentată de Sabina Iosub. 

Prefinanțarea din PNRR nu ar fi fost cerută de România

Fostul comisar european spune că România ar fi putut ...

Citește tot articolul pe DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel