Coronavirus. Franța ÎNĂSPREȘTE măsurile legate de COVID

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
O situație destul de nedorită
O situație destul de nedorită
Premierul francez Jean Castex a anunţat luni că în răspuns la o răspândire rapidă a variantei Omicron a COVID-19 guvernul restrânge intervalul pentru booster la trei luni de la patru, dar nu vor fi restricţii de circulaţie în noaptea de Anul Nou, relatează Reuters.

Jean Castex a afirmat de asemenea că de luni şi pentru următoarele trei săptămâni, toate adunările publice vor fi limitate la 2.000 de persoane pentru evenimente în interior şi la 5.000 de persoane pentru evenimente în aer liber.

Consumul de băuturi şi alimente va fi interzis în transportul pe distanţe lungi şi munca la domiciliu va deveni obligatorie cel puţin trei zile pe săptămână, acolo unde este posibil, a precizat premierul Jean Castex. Anunțul vine după ce sâmbătă, în ziua de Crăciun, în Franța a fost depășit pragul de 100.000 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, un record fără precedent.

Cu 104.611 cazuri noi în ultimele 24 de ore, Franţa a atins un prag fără precedent de la începutul epidemiei în martie 2020, potrivit informaţiilor date publicităţii sâmbătă seara de agenţia franceză de sănătate publică. Pragul de 50.000 a fost depăşit pe 4 decembrie. Cifră s-a dublat practic în trei săptămâni.

La nivel local unele măsuri au fost deja luate. Spre exemplu în Savoia (sud-estul Franţei), unde un decret al prefecturii a prelungit măsurile în vigoare din 30 noiembrie, impunând purtarea măştilor pentru persoanele cu vârsta de peste 11 ani, inclusiv în aer liber, în locurile cu mai mult de zece persoane, precum pieţe, teatre etc.

Citește și Obligativitatea vaccinării a intrat în vigoare la New York City

Citește și Simptomul care apare la tinerii infectați cu Omicron

Purtarea măştii este, de asemenea, obligatorie pentru copiii cu vârsta de peste 11 ani de la 9 a.m. până la miezul nopţii în municipalităţile Chambery, Aix-les-Bains şi Albertville şi în staţiuni de schi precum Tignes sau La Plagne.

Numărul total al deceselor de la începutul epidemiei a ajuns la 122.546. Sâmbătă s-au înregistrat cu 84 mai multe decese decât vineri, când bilanţul a fost de 169 de morţi. De la începutul campaniei de vaccinare 52.712.462 de persoane au primit cel puţin o doză (78,2% din populaţie) şi 51.606.171 de persoane sunt vaccinate cu schema completă (76, 5% din populaţie).

De la începutul campaniei de vaccinare cu doza de rapel, 21.947.185 de persoane au primit o doză suplimentară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel