Coronavirus. Simptome variate și, uneori, neașteptate
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Este rezulatul unui studiu
Este rezulatul unui studiu
Noua boală provocată de covid-19 nu este încă foarte bine descrisă. În imensa majoritate de cazuri, infecția antrenează puține simptome sau chiar deloc. Dar situația se poate agrava, fără ca evoluția să poată fi anticipată. 

”Domnule doctor, cred că m-am contaminat cu coronavirus”. O frază care se aude tot mai des și, de multe ori, adevărată. Problema este că, nu este mereu ușor diagnosticul este corect având în vedere simptomele descrise de persoanele care solicită sfat și ajutor. Când există, desigur, simptomatologie.

Potrivit unui studiu elaborat de specialiștii Universității din Columbia în colaborare cu colegii lor de la Imperial College, din Londra, aproape nouă cazuri din zece au trecut neobservate în provincia chineză Hubei, acolo de unde a pornit epidemia, la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut.

Când există simptome, tabloul clinic nu este mereu complet. Spre exemplu, tusea seacă este absentă la un pacient din trei. Febra este prezentă, dar nu apare neapărat în primele zile și nici nu devine îngrijorătoare, pentru că râmâne, de multe ori, sub 39 de grade. Așa s-a întâmplat, potrivit studiului respectiv, în nouă cazuri din zece.

Citește și Covid-19. Cercetătorii israelieni au descoperit o nouă metodă de testare

Un bolnav din trei se simte obosit, aproape unul din cinci se sufocă. În privința durerilor de gât, a durerilor musculare și a durerilor de cap, numai un pacient din șapte au acuzat asemenea simptome.

Unele simptome sunt pe cât de neașteptate, pe atât de frecvente, precum pierderea poftei de mâncare, tulburări digestive sau pierderea gustului sau a mirosului. ”Este o maladie nouă, nu știm cum să o descriem cu precizie. Ceea ce nu înseamnă că oricine se simte rău sau are dificultăți de respirație să cheme ambulanța”, a explicat Anne Geffroy-Werner. Potrivit spuselor sale, în cazul acestor persoane, izolarea este cea mai bună soluție. Și, desigur, supravegherea strictă a stării de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel