Coronavirus. TEORIE privind răspândirea virusului, DESFIINȚATĂ
Autor: Simona Haiduc | 10 iun, 14:57
Este o ultimă lucrare de specialitate
Este o ultimă lucrare de specialitate
Transmiterea virusului SARS-CoV-2 depinde, într-adevăr, de sezonul calendaristic, dar vremea caldă nu este suficientă pentru a stopa răspândirea coronavirusului de la om la om. Este ultima concluzie la care au ajuns oamenii de știință de la Imperial College of London, a căror lucrare de cercetare a fost publicată în revista Proceedings of the National Acamdemy of Sciences.

Oamenii de știință au demonstrat că temperatura aerului și densitatea populației sunt principalii factori care determină rata de răspândire a virusului în absența măsurilor ce limitează mobilitatea populației, cum ar fi izolarea socială.

Ceea ce înseamnă că nu se poate renunța la lockdown și la distanțarea fizică imediat ce începe sezonul cald. În același timp, temperaturile scăzute din lunile de toamnă și iarnă contribuie la creșterea incidenței.

Se știe că factorii de mediu afectează agenții patogeni infecțioși precum virusurile gripale și alte coronavirusuri. De exemplu, temperaturile ridicate și umiditatea scăzută reduc transmisia picăturilor aeriene prin căile respiratorii, prevenind răspândirea gripei.

Temperaturile ridicate inactivează și alte coronavirusuri din aer și de pe suprafețe. În ceea ce privește SARS-CoV-2, mai multe studii au confirmat faptul că pe perioada verii, sub influența razelor ultraviolete, forța de răspândire a virusului vinovat de boala COVID-19 scade semnificativ. Se pare însă că această teorie nu este corectă. 

G Ad:

Citește și Coronavirus. Obligați să se vaccineze. Un spital, dat în judecată

De altfel, în ciuda climei calde din India, Brazilia și Iran, aceste țări au rate de incidență ridicate, deoarece densitatea populației are un impact mai mare asupra transmisiei decât vremea. Pentru că, în condiții de izolare, de lockdown, când contactul dintre oameni este limitat, efectul temperaturii asupra transmiterii virusului s-a dovedit a fi slab.

Ştiri Recomandate

NASA a dat vestea: Ce se întâmplă cu telescopul Hubble

Telescopul Hubble, care se află de peste 30 de ani pe...

Daniel Dăianu desființează mitul criptomonedelor

Cripto nu sunt monede, ci active financiare speculative...

Solstițiul de vară 2021. Cât durează cea mai lungă zi din an

Mâine, pe 21 iunie are loc Solstițiul de vară sau Ziua...

Al treilea COD ROȘU. Noi zone, lovite de ploi torențiale

ANM a emis o nouă avertizare de tip nowcasting, valabilă...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro