Război comercial SUA - China. Detalii despre negocierile urmărite de toată planeta
Statele Unite și China au...
Cele circa 360 de milioane de doze sunt împărţite astfel: 200 de milioane Pfizer-BioNTech, 70 de milioane AstraZeneca, 55 de milioane Johnson & Johnson şi 35 de milioane Moderna. Ursula von der Leyen a mai menţionat că această estimare este una ''conservatoare'', adică precaută, subliniind că obiectivul trebuie să fie ''avansarea mai rapidă şi distribuirea (vaccinurilor) mai repede şi mai bine''.
Ea a insistat asupra accelerării campaniei de vaccinare, dată fiind înrăutăţirea situaţiei epidemiologice în Europa, agravată de răspândirea noilor variante mai contagioase ale coronavirusului. ''Vedem că în unele state membre se formează creasta unui al treilea val'', a remarcat preşedinta Comisiei Europene.
De la începutul procesului de vaccinare, state ale UE s-au plâns de întârzieri şi calendare incerte în livrarea vaccinurilor contractate în numele lor de Comisia Europeană. Pentru primul trimestru blocul comunitar a primit circa 66 de milioane de doze de vaccin Pfizer, 30 de milioane AstraZeneca şi 10 milioane Moderna.
Citește și Vaccinare. Ce se întâmplă cu persoanele care au avut COVID-19
Săptămâna aceasta, Austria şi cinci state est-europene (Bulgaria, Republica Cehă, Croaţia, Letonia şi Slovenia) au reclamat o repartizare inechitabilă între statele UE a vaccinurilor contractate de Comisia Europeană şi au cerut instituirea unui mecanism de corecţie. În principiu, cele 27 de ţări membre ale UE au convenit ca aceste vaccinuri să le fie repartizate proporţional în funcţie de populaţia fiecăreia. Însă unele ţări au comandat mai puţine vaccinuri faţă de ce le revenea prin acest algoritm, astfel că altele, în urma unor negocieri separate, au reuşit să obţină doze suplimentare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Statele Unite și China au...
Germania, prima economie a Europei, rămâne un pilon de...
Românii care vor să câştige...
O tranzacție colosală, care...
Indicii principali au închis...
În era ascensiunii inteligenței...
Unitatea 2 CNE Cernavodă va...
Procesul antitrust împotriva...
Ministrul Finanțelor lansează o serie de avertismente.
Un pas major în automatizarea...
Ferrari nu cunoaște criza: profituri record într-un...
Aprecierea afișată de euro, de...
Bitcoin a crescut semnificativ vineri, depășind în goană...
BNR a comunicat cursul valutar...
Ministrul interimar al...
O deschidere condiționată pentru finanțare comună.
Gazele rusești, din nou pe masa...
Critici directe din partea...
Indicele bancar ROBOR a crescut...
O clauză frecvent întâlnită în unele contracte...
Compania va suporta toate costurile de restructurare.
Europa susține planul lui Trump...
Lista dealerilor validați, care au semnat contractele de...