Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
"După cum ştiţi, Remdesivir a venit printr-un studiu. Am avut 640 de flacoane venite în două serii. S-au repartizat către spitalele de boli infecţioase sau cele care sunt suport COVID şi aveau secţii de boli infecţioase care puteau urmări. Acest studiu a avut acea cantitate. Urmează să mai primim o cantitate de 600 de flacoane, dar ţine foarte mult, după cum ştiţi şi dumneavoastră, la nivelul Statelor Unite, preşedintele Trump a impus oarecum ca toată producţia să rămână în SUA. Noi avem această solicitare şi avem şi un aviz că ne va veni. Aşteptăm să vină. Ele fiind într-un studiu, sunt incluse anumite clinici. Acele clinici pot desfăşura activitatea în parteneriat cu alte spitale", a răspuns jurnaliştilor ministrul Nelu Tătaru.
El a subliniat că pentru infecţia cu Covid-19 nu există un tratament specific.
"Pentru infecţia cu covid avem un tratament off label. Nu avem un tratament specific. Avem tratamente antivirale, antiinflamatorii, tratamente imunomodelatoare, anticoagulante, avem şi circulaţie extracorporală, suport modelator, Dextometazona, dar nu este un tratament specific împotriva COVID-19. Se încearcă terapii off label la fel în fiecare ţară. Noi beneficiem de tratament la fel cum li se acordă cetăţenilor europeni", a spus ministrul Tătaru.
Citește și Un simplu medicament ar putea fi soluția împotriva Covid-19
Ministrul Sănătăţii a reiterat că România se află pe lista UE a ţărilor care au solicitat un viitor vaccin împotriva SARS-CoV-2. "Comisia Europeană a discutat cu toate firmele care produc. Când prima firmă va produce acel medicament, se va cumpăra acel patent. Funcţie de numărul de doze care se produc, se va împărţi la numărul de populaţie. Noi am făcut solicitare pentru 50% din populaţia României, dar vor veni în funcţie de numărul de doze care se vor face", a declarat ministrul Sănătăţii.
În ceea ce priveşte capacitatea de testare, ministrul Sănătăţii a răspuns că în prezent în ţară sunt 133 de puncte de prelucrare a probelor, unde se lucrează în trei schimburi, şi s-ar putea face 27.000-28.000 teste pe zi. "În acest moment nu putem spune că realizăm aceste număr de teste pentru că acel aparat ţine foarte mult de extractorul pe care îl are sau de personalul care lucrează pe acel aparat. Manualitatea, experienţa îşi spune cuvântul în acest sens", a mai spus ministrul Sănătăţii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...