Coronavirusul l-a făcut miliardar. Povestea unui profesor de biologie
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
A avut încredere și a câștigat
A avut încredere și a câștigat
Timothy Springer, un profesor de biologie de la Harvard, dar și investitor în timpul său liber, a văzut înaintea tuturor potențialul unei tinere întreprinderi de biotehnologie și a investit în activitatea ei timp de zece ani. Astăzi, compania Moderna a dat lovitura, iar profesorul a devenit miliardar. 

Moderna Therapeutics este societatea care testează, în prezent, un vaccin împotriva covid-19. Săptămâna trecută, valoarea acțiunilor sale a sărit cu peste 12%, într-o tendință inversă pieței bursiere. Grație acestei creșteri, publicația americană Forbes estimează că Timothy Springer a intrat deja în clubul miliardarilor lumii: cele 3,5% din capitalul Moderna deținut de profesorul de biologie sunt estimate la 1 miliard de dolari. 

La cei 72 de ani ai săi, Springer povestește: ”Filosofia mea constă în a investi în ceea ce cunosc, iar eu sunt om de știință. Ador să descopăr ceva nou. Numeroși colegi din domeniul cercetării și-au creat propriile firme, dar puțini au avut și succesul dorit. Sunt un investitor activ, dar și un om de știință extrem de riguros și de aceea am reușit”, crede profesorul. 

În pofida uriașei averi pe care o deține, Timothy Springer nu a reununțat la catedră. El continuă să predea biologia și farmacologia moleculară la Harvard Medical School. Și-a început cariera în 1977, iar acum primește în laboratorul său studenți care vor să-și perfecționeze cunoștințele. Prima experiență din lumea investițiilor datează din 1993, când a fondat societatea de biotehnologii LeukoSite, introdusă la bursă în 1998 înainte de a fi vândută, un an mai târziu,  companiei Millenium Pharmaceuticals, pentru 635 milioane de dolari. 

Citește și Poveste care merită citită: Omul străzii care a jucat la bursă

Timothy Springer a fost unul dintre primii investitori ai Moderna, în 2010. Atunci, actualul miliardar a cheltuit în jur de 5 milioane de dolari. Zece ani mai târziu, investiția inițială valorează aproape 870 milioane de dolari. Profesorul a investit, de asemenea, în alte trei mici laboratoare de biotehnologie cotate la bursă: Selecta Biosciences, Scholar Rock și Morphic Therapeutic. De altfel, la două dintre cele trei firme el este cofondator. 

Aparent insensibil la noul său statut de miliardar, Timothy Springer merge și astăzi la birou cu bicicleta. Potrivit propriilor afirmații, singurul obiect de lux este casa în care locuiește. ”Îmi place grădinăritul și colecționez pietre... Nu am nevoie de bani. Am un stil de viață academic”, spune profesorul, care este, de asemenea, un filantrop. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel