Ce este FNGCIMM? Cătălin Leonte: Un instrument ce permite reducerea prețului dobânzii
Cătălin Leonte, Director...
Moderna Therapeutics este societatea care testează, în prezent, un vaccin împotriva covid-19. Săptămâna trecută, valoarea acțiunilor sale a sărit cu peste 12%, într-o tendință inversă pieței bursiere. Grație acestei creșteri, publicația americană Forbes estimează că Timothy Springer a intrat deja în clubul miliardarilor lumii: cele 3,5% din capitalul Moderna deținut de profesorul de biologie sunt estimate la 1 miliard de dolari.
La cei 72 de ani ai săi, Springer povestește: ”Filosofia mea constă în a investi în ceea ce cunosc, iar eu sunt om de știință. Ador să descopăr ceva nou. Numeroși colegi din domeniul cercetării și-au creat propriile firme, dar puțini au avut și succesul dorit. Sunt un investitor activ, dar și un om de știință extrem de riguros și de aceea am reușit”, crede profesorul.
În pofida uriașei averi pe care o deține, Timothy Springer nu a reununțat la catedră. El continuă să predea biologia și farmacologia moleculară la Harvard Medical School. Și-a început cariera în 1977, iar acum primește în laboratorul său studenți care vor să-și perfecționeze cunoștințele. Prima experiență din lumea investițiilor datează din 1993, când a fondat societatea de biotehnologii LeukoSite, introdusă la bursă în 1998 înainte de a fi vândută, un an mai târziu, companiei Millenium Pharmaceuticals, pentru 635 milioane de dolari.
Citește și Poveste care merită citită: Omul străzii care a jucat la bursă
Timothy Springer a fost unul dintre primii investitori ai Moderna, în 2010. Atunci, actualul miliardar a cheltuit în jur de 5 milioane de dolari. Zece ani mai târziu, investiția inițială valorează aproape 870 milioane de dolari. Profesorul a investit, de asemenea, în alte trei mici laboratoare de biotehnologie cotate la bursă: Selecta Biosciences, Scholar Rock și Morphic Therapeutic. De altfel, la două dintre cele trei firme el este cofondator.
Aparent insensibil la noul său statut de miliardar, Timothy Springer merge și astăzi la birou cu bicicleta. Potrivit propriilor afirmații, singurul obiect de lux este casa în care locuiește. ”Îmi place grădinăritul și colecționez pietre... Nu am nevoie de bani. Am un stil de viață academic”, spune profesorul, care este, de asemenea, un filantrop.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cătălin Leonte, Director...
Ultimele date publicate de...
Ministrul Finanțelor, Tanczos...
Au fost înregistrate și creșteri importante.
Când principalul negociator comercial al Japoniei s-a...
Președintele Statele Unite...
Leul s-a menținut stabil față...
Un prim test are loc la Osaka.
Prețurile la cupru au scăzut...
Un studiu elaborat de...
Care este concluzia unui studiu realizat pe această temă...
Este vorba de politica monetară...
Republicanii din Congresul...
Damen Shipyards se confruntă cu...
Rompetrol repornește instalația...
În cadrul procesului antitrust împotriva Google, Yahoo...
Scade numărul firmelor intrate...
Cătălin Leonte, Director...
Salonul Imobiliar Bucureşti,...
Persoanele cu handicap nu vor...
Grupaj de știri.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Papa Francisc, reformatorul...
Acționarii au aprobat în AGA un...