"Deși inițial am fost rezervat (ca mare parte a târgoviștenilor), este o veste excelentă pentru industria dâmbovițeană, poate cea mai bună din ultimele 3 decenii, în condițiile în care, o infuzie de capital de câteva sute de milioane de euro, va reașeza orașul nostru pe harta metalurgiei europene, iar producătorul de oțel va redeveni principalul pion al economiei locale, cu beneficii multiple, de la crearea locurilor de muncă, de ordinul miilor, atât directe, cât și indirecte, până la recâștigarea unui mare contribuabil la bugetul local.
Reamintesc că grupul 'Beltrame' a prezentat planul de investiții care vizează activele COS Târgovişte, plan care presupune un aport financiar de peste 400.000.000 euro, conturându-se astfel poate cea mai mare investiție din judeţul Dâmboviţa de după Revoluţia din decembrie 1989 și realizarea uneia dintre cele mai moderne capacități de producție a oțelului din Europa, cu respectarea strictă a legislației de protecție a mediului.
Referitor la demersurile din viitorul apropiat, sunt convins ca investitorul va face pașii necesari în vederea reluării producției de oțel, de la angajarea treptată a personalului, până la investițiile substanțiale în retehnologizare prezentate în urmă cu aproximativ o lună", a anunţat Cristian Stan, primarul municipiului Târgovişte, într-o postare pe Facebook.
Mașinile Lada au fost un simbol al autosuficienței Rusiei în timpul Războiului Rece.
Miercuri, fabricile Lada au fost oprite din cauza sancțiunilor occidentale care au privat compania de piesele și consumabilele de care are nevoie pentru a produce mașini, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune. Mii de muncitori au fost trimiși în concediu.
Perturbarea arată cum economia Rusiei începe să resimtă sancțiunile pe care Occidentul le-a impus Moscovei după ce Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina. Excluderea Rusiei din sistemul de plăți interbancare Swift a îngreunat tranzacțiile companiilor rusești cu furnizorii. Rutele de aprovizionare, în special prin Ucraina, sunt închise, iar devalorizarea rublei a făcut ca plata pieselor din afara Rusiei să fie mult mai scumpă.
O astfel de oprire era cândva de neconceput. În perioada sovietică, compania mamă a Lada, AvtoVAZ, a ridicat o fabrică uriașă pe malul Volgăi, capabilă să hrănească un lanț de aprovizionare autohton.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...