De ce crește ROBOR? Adrian Negrescu: ”Ne dăm singuri foc la casă!”
Analistul financiar Adrian...
Guvernele din întreaga Europă sunt presate să intervină pentru limitarea creşterii costurilor cu energia pentru companii şi gospodării, creştere provocată de o explozie globală a preţurilor angro la gaze naturale, pe măsură ce economiile ies din pandemia de coronavirus.
"Creşterea preţurilor la electricitate a condus deja la reduceri de producţie şi ar putea provoca noi relocări ale sectorului nostru în afara Europei dacă nu i se va răspunde", se arată într-o scrisoare trimisă de Eurometaux către comisarul european pentru Energie, Kadri Simson. "Suntem de asemenea îngrijoraţi că dacă electricitatea rămâne mult prea scumpă, aceasta va descuraja electrificarea industrială ca o rută pentru decarbonizare, ceea ce ar submina obiectivele cuprinse în Pactul Verde European", se mai arată în aceeaşi scrisoare.
Uniunea Europeană şi-a propus să îşi reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030, comparativ cu nivelul din 1990, ca un pas intermediar spre emisii zero în 2050.
Perspectiva industriei globale de metale şi minerit a scăzut. Previziune Moody's
Producţia de metale neferoase, precum aluminiu, cupru sau nichel, necesită un consum mai mare de electricitate decât orice alte materiale, subliniază Eurometaux, asociaţie care regrupează companii precum Norsk Hydro, Boliden, Eramet, Rio Tinto, Umicore şi Nyrstar.
"Volume mari din aceste metale vor fi necesare pentru aprovizionarea lanţurilor de valoare din cadrul Pactului Verde precum baterii, vehicule electrice, turbine eoliene, panouri solare şi infrastructură de reţea", susţine Eurometaux.
Comisia Europeană a confirmat că a primit o scrisoare din partea Eurometaux şi a anunţat că va da un răspuns la momentul oportun.
Săptămâna trecută, firma Nyrstar a decis să îşi reducă producţia de zinc la o topitorie din Ţările de Jos din cauza creşterii preţurilor la electricitate din Europa.
Preţurile europene de referinţă la gaze naturale au crescut cu aproximativ 250% în acest an, din cauza nivelului redus al stocurilor, cererii ridicate din Asia şi a întreruperilor, ceea ce a dus şi la creşterea costurilor angro la electricitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul financiar Adrian...
România se află din nou în topul prețurilor la energie...
Indicatorul de Încredere...
Turcia acţionează împotriva...
Furt de proporţii din...
Potrivit unui studiu, aproape...
Această inițiativă are drept...
În contextul în care Facebook a blocat, în 2021,...
Este a doua cea mai mare...
Este o decizie istorică.
Joi, 28 noiembrie 2024, începând cu ora 12.00 Adriana...
Restructurări la care recurge...
Bugetul pentru 2025 prevede, la...
Adrian Câciu, actualul ministru...
De-a lungul timpului mai...
Selecție a celor mai importante știri ale zilei.
România a obținut astăzi un acord crucial pentru...
Compania care organizează...
Termenul-limită pentru plata...